Pages -Menu for Ee Beauty Spa

20 September 2019

Bagaimana Nak Join Program #JomDetoxJutawan?

Hai korang! Alhamdulillah harini saya start update blog malam. Kisahnya tadi pagi saya uruskan ibu berpantang. Sebelah petang pula saya fokus training untuk program larian 2 minggu lagi, insyaAllah.


Memang letih sikit sekarang, tapi saya lagi teruja nak kongsikan dengan anda cara nak join projek Jom Detox Jutawan! 🤩


Anda mesti dah baca kelebihan dan testimoni Jom Detox Jutawan ni kan? Boleh rasa dah aura teruja anda tu. 😁


Sebelum tu, saya nak kongsikan dulu kenapa program jom detox jutawan ni perlukan suplemen?


KENAPA PERLU SUPLEMEN UNTUK DETOX? 



Detox tanpa supplement ni ibarat kita basuh baju tanpa sabun. So nak baju bersih mesti guna sabun kan. Macam tu jugak detox. Boleh je detox tanpa suplemen, tapi ia tak menyeluruh.


Dan yang paling penting kita akan tampung nutrisi ketika proses detox dilakukan kerana proses detox akan melalui fasa kurang makan.


Ada beberapa meal plan pada hari tertentu tidak memenuhi keperluan nutrisi seharian. Namun ianya sngat penting dalam proses detox yang akan kita jalankan.


Siapda koleksi resepi lagi

Oleh sebab itulah suplemen diperlukan. Fungsi supplement dalam program Jom Detox ni adalah untuk support organ detox kita.


KENAPA PILIH SHAKLEE? 



Jadi, kenapa pilih Shaklee sebagai suplemen pilihan? 


✔️ Ia adalah kerana, Shaklee merupakan syarikat suplemen terbaik yang mempunyai landmark study.


Landmark study ni bahasa mudahnya ialah kajian saintifik yang dilakukan oleh para saintis terhadap produk-produk mereka. Yang bestnya, kajian saintifik dilakukan ke atas manusia tu sendiri . Kajian bukan dilakukan ke atas haiwan.


Result kajian semua ada dikeluarkan di website tertentu (anda boleh google) dan semua result kajian adalah sangat-sangat memberangsangkan.


Salah satu contoh landmark study Shaklee


✔️ Semua produk Shaklee Malaysia adalah halal dan mempunyai kualiti terbaik.


Ia juga selamat digunakan dan mendapat kelulusan dari KKM. Pendek kata, Shaklee ni bukan produk cikai. Sebab semua produk keluaran Shaklee ni, semua dah ada kajian klinikal ke atasnya.


Shaklee mementingkan kualiti. Jadi, bila produk tu sendiri berkualiti tinggi, anda tak perlu ragu dengan keberkesanannya. Atlet dunia pun makan Shaklee.


Bayangkan, shaklee buat skincare pun tanpa 2500 bahan kimia bahaya. Anda mesti tahu apa skincare yang femes tu kan?


Baca > Kenapa kami pilih Youth Shaklee dalam spa TWB? 




Baru-baru ni, yang kes di pasir gudang. Kita terhidu bahan kimia tak sampai 2500 pon boleh muntah semua.


Kalau ada 2500 bahan kimia dalam vitamin atau skincare kita, macamana pulak? Sebab tu kena pilih suplemen dan skincare yang betul.


Sijil halal Shaklee


Ini merupakan sijil halal Shaklee. Sijil halal Shaklee 2019 ini telah dikeluarkan pada 10 January 2019 oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM


Setiap tahun sijil perlu diperbaharui. Sijil ni sah digunakan sepanjang tahun 2019. Untuk tahun 2020 tahun depan, mereka akan renew balik sijil ni.


Untuk pengetahuan semua, setiap badan yang mengeluarkan sijil halal mempunyai prosedur yang ketat sebelum mereka mengeluarkan sijil halal kepada sesuatu produk.


Memiliki sijil halal ini menunjukkan komitmen Shaklee bagi menjamin produknya bersih dan halal seiring dengan keperluan penduduk Malaysia yang majoritinya beragama Islam.


Pengeluar sijil halal akan sentiasa memantau dan mereka boleh menarik balik sijil ini pada bila-bila masa sekiranya Shaklee tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.


Kalau nak samakan Shaklee dengan produk lain, memang tak sama. Anda boleh cek sendiri kekuatan Shaklee berbanding jenama lain. Shaklee is the best.


✔️ Program detox Shaklee ni dah dikaji dengan mendalam dan ianya dah disusun oleh para saintis dan doktor yang berpengalaman dalam Shaklee.


Selagi tak diluluskan oleh mereka, meal plan ni kita tak boleh guna.  Even kalau rujuk mana-mana medical doctor kat Malaysia ni pun, doktor akan cakap just proceed. Takde masalah dengan meal plan tu. Doktor pun support.


Barisan coach berpengalaman 


Dah dapat? Ok jadi macamana saya nak join program Jom Detox Shaklee ni?


BAGAIMANA SAYA NAK JOIN #JOMDETOXJUTAWAN? 



Ada yang teruja dah nak join, tapi tak tahu cara? Mudah je caranya.


1. Anda perlu membeli produk-produk set detox. Korang boleh pilih mana-mana set detox seperti di dalam gambar di bawah.


Gold Set

Platinum Set


2. Pembelian yang sah mestilah dibuat melalui saya. Sekiranya beli dari orang luar atau bukan coach under #Jutawan anda tidak layak untuk masuk group coaching 17 hari.


Di sini ada 2 set detox yang berbeza fungsi.


SET PLATINUM & SET GOLD




Saya secara peribadi sangat galakkan anda ambil Set Platinum. Ia adalah set terbaik untuk Program Detox ni sebab ada Vivix dalam set ni. Vivix adalah Hero Shaklee.


Ini semua gara gara polifenol yang ada dalam Vivix ni. Polifenol membantu dalam


✔ Membantu dalam pengeluaran toksin yang lebih efisen


✔Mengurangkan peratusan lemak yang tersimpan, juga membantu mengurangkan trigliserida dan kolestrol


✔ Mempercepatkan pengurangan berat badan dengan membaiki kesihatan usus kecil dan peningkatan bakteria baik


✔ Meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan risiko obesiti dan berat badan berlebihan


✔ Memberi kesihatan menyeluruh termasuklah sistem hormon yang sihat.


✔ Fungsi sel yang lebih sihat, menggalakkan proses detoks


✔ Sel menjadi lebih bertenaga


✔ Membantu mengawal hormon leptin yang menyebabkan rasa lapar dan keinginan makan yang kuat


✔ Membantu mengatasi plateau iaitu keadaan di mana badan sudah terbiasa dengan gaya pemakanan dan rutin harian sehingga tiada penurunan berat berlaku. Ini biasa berlaku sewaktu kita dalam proses menurunkan berat badan.


Semua ni nota dari nutritionist ye. Khusus untuk detoks!


SAYA DAH TAK SABAR NAK JOIN!



Ok, ok. Saya pun tak sabar nak bantu anda kurus bersama saya ni. Jom! Whatsapp saya menggunakan link whatsapp di bawah ok. Jom sihat bersama!

.


Shasratul Ameerah (Ee)
Whatsapp : 0102888494
FB : Ee Kamaruddin
FB Page : Mobile Spa Shaklee Kuantan
Telegram Channel (free) : t.me/projekbuatduitTWB


Terima Kasih

1 comment:

Sharifah said...

Jom detox! Very nice sharing.

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH