Pages - Menu

About Me

Assalamualaikum hamba-hamba Allah yang bertaqwa dan sihat!
Saya doakan semua orang berada dalam keadaan baik-baik saja.
So here comes my story.




Nama diberi Shasratul Ameerah binti Kamaruddin. 
Berumur 25 tahun pada tahun 2014.
Sekarang bekerja sebagai guru di SM imtiaz Ulul Albab Melaka.
Telah berkahwin pada 30 Mei 2014.


And this is my husband, En. Mohammad Zulkhairi bin Mohammad Amil.
Bermula proses perkenalan pada tahun 2007 alhamdulillah sampai ke jinjang pelamin juga. Biasalah, mestilah ada naik turunnya. Tapi boleh disimpulkan ni adalah Cinta Selepas Nikah. Hihi. Cinta lepas nikah ni sangat best ok! Jadi kalau rasa ada yang bercita-cita nak berkapel-kapel dulu tu, buang daripada fikiran ye. Sebab kapel-kapel ni tak seindah yang dibayangkan. 


 



Ok, camana saya boleh jatuh cinta dengan Shaklee ni? Sebenarnya saya dah hampir 1 tahun bersama Shaklee. Bermula Disember 2013, masa tu berat saya dah cecah 55kg! (Berat bagi saya ok, memandangkan saya ni memang renek).

Masa tu saya cuba banyak cara. Saya makan banyak produk, tapi dalam hati sebenarnya still rasa takiut sebab tahu je produk sekarang banyak bahan kimia yang berbahaya.

Sampailah satu hari, saya terbuka hati nak tanya sepupu saya pasal produk Shaklee ni. Actually yang jual tu kawan perempuan dia (yang mana dah selamat jadi isteri dia sekarang), Athirah.

So set pertama yang disyorkan adalah Lecithin dan Alfalfa.


Saya try set ni dan alhamdulillah, apa yang saya dapat dalam masa 3 minggu adalah..



Alhamdulillah, berjaya turun 3 kg! Ya Allah, masa tu syukur sangat.
Then, saya mula rasa berminat nak join Shaklee. (Will update the date i've become a Shaklee's independent distributor)

Lepas-lepas tu saya try pulak ESP, Omega Guard, B-Complex, Ostematrix, GLA Complex. Banyaknya? Sebab saya yakin dengan Shaklee. Sebab Shaklee berasal daripada bahan semulajadi, tanpa gunakan bahan kimia. Sebab tu saya pilih Shaklee. :)

[ under construction ]















Terima Kasih

No comments:

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH