Pages -Menu for Ee Beauty Spa

02 May 2019

KURSUS MOBILE SPA TWB : 5 Nilai Yang Adibah Dapat Melalui TWB

Begitu banyak nilai-nilai yang dikongsi oleh alumni TWB. InsyaAllah kali ini saya akan kongsikan nilai yang diperoleh daripada Nur Adibah Hassan, si cantik yang saya train pada bulan Ogos 2018 merangkap downline saya.

Kuantan, trainer spa, the walking beauty, duit raya


5 Nilai Yang Adibah Dapat Melalui Mobile Spa TWB



πŸ’Ž Apa Nilai Saya Dapat Sejak Join TWB πŸ’Ž


Hai assalammualaikum. 😊😊


Malam ni diba nak bercerita sikit tentang TWB, bagi yang dah kenal diba mesti tahu bisnes apa yang diba sedang jalankan ni, kan?


The Walking Beauty secara singkatannya TWB ni merupakan satu bisnes mobile spa. TWB ni under Shaklee jadi TWB juga dikenali sebagai mobile spa Shaklee!


Diba berminat join TWB ni sebab peluang bisnes dan career development dari TWB. Pengasas TWB, Master Ainul Shahrazad seorang mentor yang hebat!


πŸ’Ž Nilai yang diba dapat sejak join TWB πŸ’Ž


πŸ“Œ Berani Mencuba


Alhamdulillah diba join TWB sejak Ogos 2018. Cukup bulan Mac ni maknanya dah 7 bulan diba seorang Alumni TWB.

Korang bayangkan ya. Diba nak join TWB tu diba guna simpanan ASB diba. Hati memang nekad gilaa. Mak diba ada juga ragu-ragu dia, adik pernah pesan fikir banyak kali. Sebab mereka tak yakin sebab diba tak pernah terlibat dengan mana-mana bisnes dan jual servis sebelum ni.

Diba minta petunjuk Allah. Allah tunjuk TWB. Alhamdulillah sekarang diba dah berpeluang jana 2 daripada 6 income TWB! Slow-slow nak jana lebih lagi. Terus terang diba cakap diba tak pernah menyesal join TWB dan rasa bertuah diperkenalkan TWB ni ( Thanks to my mentor Shasratul Ameerah ) ❤️


πŸ“Œ Ilmu TWB


Antara sebab diba join TWB ni juga adalah ilmu spa yang diajar TWB. Korang bayangkan kursus spa TWB RM 1999 yang diba join diajar 5 kursus spa!

Masa tu diba ada godek juga kursus spa lain. Saja nak intai, nak bandingkan harga. Yelah masa tu nampak TWB je. Bila banding harga dengan kursus spa lain yang ajar facial saja pun dah beratus-ratus, macam mana dengan kursus spa yang lain?

Berbaloi tak join TWB? Jawapan diba ringkas je. Sangat berbaloi! Modal yang rendah. Risiko yang rendah. Peralatan asas spa, produk penjagaan kulit dan kesihatan disediakan dengan lengkap. Lepas kursus terus run spa atas nama sendiri. Happy sangat! ❤️


πŸ“Œ Confident


Hehe bila sebut pasal confident ni diba akui dari zaman sekolah lagi diba ni seorang yang pendiam. Faham-faham la orang yang pendiam ni ada rasa tak berapa yakin dengan diri sendiri kan. Nak bercakap dengan orang pun selalu fikir "aku tak cukup bagus."

Bila diba join TWB ni, diba tahu diba tak boleh duduk diam. Nak tak nak diba kena pecahkan tembok malu dan kurang yakin pada diri sendiri. Slow-slow TWB ajar diba bina keyakinan pada diri dan mula share tentang bisnes kita dengan orang lain.

"Practice makes perfect". Yes slow-slow keyakinan tu bertambah dan paling best diba dah tak rasa kekurangan diba jadi penghalang nak bina keyakinan diri.

Paling penting diba confident sangat bila perkenalkan produk skincare Youth Shaklee pada customer spa! Hasilnya superb. Confident sebab produk Shaklee ni memang terbukti natural, selamat dan berkesan. ❤️


πŸ“Œ Dekat dengan Dia


Mentor pernah cakap, kita berbisnes ni, boss kita adalah Allah. Bukan manusia. Jadi, kita minta dengan Dia. πŸ’― kebergantungan kita dalam berbisnes ni adalah pada Allah. Untung orang berbisnes ni boss kita cuma perlukan kita berusaha, berusaha, berusaha, berdoa dan bertawakal. ❤️

Niat penting. Setiap kali diba pergi ke rumah customer spa untuk treatment facial dll, diba selalu niat dan doa dalam hati. Sebab misi TWB kita jelas, kita nak cantikkan customer dengan produk dan servis kita.

Amalan-amalan rohani yang dikongsi oleh mentor juga sangat membantu. Solat tahajud, solat dhuha, baca Al-Quran (khususnya al-Waqiah) dan bersedekah sebenarnya sangat-sangat membantu untuk diri sendiri dan bisnes juga.

Alhamdulillah untuk segala rezeki dan nikmat yang Allah beri. Jangan putus doa dan sentiasa ingat THE POWERFUL OF DOA ❤️


πŸ“Œ Highclass TWB


Mentor dan master TWB selalu kongsikan cerita-cerita mereka. Bagaimana mereka bermula dari bawah, cabaran dan halangan yang mereka tempuh. Cerita-cerita mereka yang membakar semangat tau!

Ada surirumah yang tak bekerja join TWB, kini jana pendapatan 4-5 angka dengan TWB.

Ramai yang buat fulltime dengan TWB, ada juga part time. Masing-masing buat instant cash. Belum lagi 5 income TWB yang lain. Bahagia bila sebut duit tu. πŸ’•


Diba target 4 benda ni bila join TWB :

🌸 Money Freedom
🌸 Time Freedom
🌸 Travel Freedom
🌸 Shopping Freedom


InshaAllah aamiin.

Happy diba dapat share nilai-nilai yang diba perolehi daripada TWB. SANGAT BERHARGA! ❤️

Skill dari TWB sangat mementingkan kualiti dan kami mengunakan produk skincare yang terbukti dengan kajian klinikal tau.

Alhamdulillah, diba miliki spa milik diba sendiri iaitu Diba Beauty Spa asbab TWB. ❤️

Bagi korang yang nak risik-risik bisnes part time atau fulltime yang boleh jana income mewah dengan TWB, meh whatsapp diba.

http://www.wassap.my/601111467420

Diba Hasan
Alumni TWB
Diba Beauty Spa


TWB Bukan Sekadar Kursus Spa



TWB bukan sekadar kursus spa. Ia lebih daripada itu. Ia dah banyak membantu para wanita menambahbaik kehidupan mereka.

Adibah sudah mulakan langkah, anda bagaimana? Jika anda nak mula ubah diri dan kehidupan menjadi lebih baik melalui medium TWB, saya sangat alu-alukan.

Untuk maklumat lanjut mengenai pakej kursus mobile spa yang kami tawarkan, boleh klik di link di bawah.

> Pakej Kursus Mobile Spa TWB

Atau anda boleh hubungi saya. Saya akan terangkan dengan lebih detail.


Salam sayang daripada saya ❤️




Shasratul Ameerah binti Kamaruddin 
ID Nombor : 1095681
0102888494 
Leader in Shaklee Business 
Trainer for TWB

Terima Kasih

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH