Pages -Menu for Ee Beauty Spa

16 August 2018

Hebatnya Facial dengan Team Spa TWB


Asslamualaikum semua J 


Alhamdulillah semakin hari semakin ramai yang join kursus mobile spa TWB. Semakin ramai yang sedar kelebihan bisnes mobile spa berbanding bisnes lain. Dan yang lebih penting, semakin ramai yang sedar tawaran yang diberikan oleh TWB adalah yang terbaik! Alhamdulillah.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit
Ini yang ditawarkan oleh TWB. Menarik kan?


Sekejap sangat ahli TWB dah bertambah menjadi 447 orang sejak tahun 2015. Ini yang masuk group tau. Ada lagi yang belum masuk group. Ramai? Sudah semestinya! Tapi kami berjaya dan masih berusaha untuk membantu dan merealisasikan banyak impian wanita dalam TWB ni.


Jangan tak percaya, semakin ramai pengusaha spa yang dah sertai TWB. Kebanyakannya mempunyai sebab yang hampir sama iaitu modal untuk menguruskan spa adalah sangat besar, tak sempat nak rolling duit dan pelanggan semakin kurang datang ke spa. Ini semua kerana bisnes spa bergerak tanpa kedai yang  tumbuh bak cendawan selepas hujan.


Ramai wanita sekarang pula lebih suka manjakan diri di rumah. Mudah, senang dan jimat. Tak perlu dah nak fikir nak mengadap jem, nak bersusah payah mencari parking dan pening nak tinggalkan anak-anak di mana. Bila ada servis mobile spa ni, semuanya mudah., semuanya di hujung jari. Hubungi je ahli terapi kecantikan dan tunggu saja mereka datang ke rumah.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit
Boleh pergi ke rumah customer.

kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit
Malam atau siang.

kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit
Atau pelanggan datang ke rumah.

kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit
Mudah je kan?

Pelanggan-pelanggan spa TWB pula memberikan reaksi yang cukup memberangsangkan apabila mereka berfacial’ dengan produk penjagaan wajah terbaik, Youth Shaklee. Nak tengok apa kesannya?


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Ini mak saya sendiri. Mak pun guna Youth Shaklee tau. Perasan tak kedut di dahi dah berkurang?

kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Pelanggan pun gembira bila kulit semakin flawless.

kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Kulit pun jadi lebih lembap.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Kedut berkurang!


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Kulit lebih licin dan lembap. Produk power dalam TWB bantu haluskan kulit tau.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Garis halus pun malu dah nak muncul.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
V-shape? Tak perlu bazir duit beli produk mahal.Teknik yang mudah dengan bantuan produk hebat pasti boleh lakukannya dengan mudah.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Dan ini adalah model training siang tadi! Garis halus hilang kan? Kulit pelanggan pun lembap. Suka tengok.



Seronok kan bila lihat perubahan serta merta pada wajah mereka? Dan memang terbukti Youth mampu memberikan kesan yang terbaik bagi kulit manusia. Boleh baca di sini kenapa kami pilih Youth Shaklee sebagai produk penjagaan wajah yang kami gunakan dalam spa kami.


kursus spa, kursus mobile spa, TWB, The Walking Beauty, belajar spa, kursus berpantang, jana income, cari kerja, cari duit, youth shaklee
Menawan kan? 


Berminat atau sangat berminat?


Anda boleh dapatkan servis spa dengan Ee Beauty Spa (mobile spa Shaklee kuantan ) atau anda boleh menjadi salah seorang ahli terapi kecantikan bersama team TWB yang ohsem!

Boleh hubungi saya terus di 010-2888 494 atau boleh layari facebook page saya Mobile Spa Shaklee kuantan.

Siapa saya?




Saya beautician merangkap trainer bagi projek The Walking Beauty, Shasratul Ameerah atau lebih dikenali sebagai Ee J


Terima Kasih

08 August 2018

Bisnes Mobile Spa TWB

Assalamualaikum semua J 


Alhamdulillah pagi ni berjaya juga luangkan sikit masa untuk menulis dalam blog yang tak berapa cantik tapi padat dengan isi dan peluang untuk jadi kaya. Hehe.


Alhamdulillah, 3 hari ni saya tak sempat nak update blog disebabkan sibuk menguruskan pendaftaran dan kelas bagi protege baru yang nak join kursus bisnes mobile spa TWB dan beberapa pembelian vitamin Shaklee yang lain.


Ramai rupanya yang berminat dengan bisnes mobile spa ni cuma tak berpeluang untuk dapatkan segala info apatah lagi cara untuk mulakan.


Jadi dalam post kali ni, saya nak kongsikan apa sebenarnya bisnes mobile spa ni dan bagaimana ia mampu mengubah hidup anda. Nak tahu? Jom teruskan pembacaan.


Bisnes Mobile Spa TWB


BISNES MOBILE SPA TWB : Bisnes yang semakin trending


Sekarang ni mobile spa dah trending. Dah femes. Lain kalau nak dibandingkan dengan masa mula-mula saya join pada tahun 2015. Masa tu suam-suam kuku je tapi kami tetap yakin, bisnes ni akan trending dalam masa 2-3 tahun. Dan betul!


Bermula tahun 2017,dah nampak sangat peningkatannya. Lagi la bila bulan Disember 2017, DS Rosmah Mansor pula lancarkan program mobile spa. Lagi la mencanak nama mobile spa kat Google Trends.

Pelancaran mobile spa oleh DS Rosmah Mansur.

Cuma saya perasan. Masih agak ramai yang tak tahu apa tu bisnes mobile spa. Ok jom saya terangkan secara ringkas mengenai bisnes mobile spa ni.


BISNES MOBILE SPA TWB : Bisnes mobile spa ni macamana?



Hanya dengan menggunakan barang yang mudah dan senang didapati, anda dah boleh gerakkan mobile spa anda.


Servis boleh dibuat di mana-mana sahaja.

Bisnes mobile spa ni konsepnya mudah je. Ahli terapi kecantikan akan bergerak ke rumah pelanggan bila ada permintaan atau temujanji. Mudah kan? Dalam erti kata lain, ia memudahkan semua orang.


Pelanggan rasa mudah sebab mereka tak perlu nak keluar daripada rumah atau tempat kerja untuk cantikkan diri. Mereka pun tak perlu bersusah payah cari masa untuk dapatkan rawatan di spa.


Kebanyakan premis spa pula biasanya berada di kawasan bandar. Boleh bayangkan betapa seksanya nak redah jem dan mencari parking yang tak kunjung tiba?


Bagi pihak ahli terapi kecantikan pula, ia lebih menjimatkan masa. Kita hanya bergerak apabila ada temujanji. Tak perlu kita duduk di premis spa dan menunggu pelanggan. Dan percayalah, bisnes mobile spa ni sangat menjimatkan!


Ahli terapi kecantikan tak perlu susah nak keluarkan duit untuk sewa premis spa, bayar gaji pekerja, bayar bil air dan elektrik serta kos pengurusan yang kadang-kadang kita tak sedar pun kosnya mencecah ratusan ringgit setiap bulan.


Bila anda jalankan bisnes mobile spa, keuntungan adalah milik anda 100%.Dan anda dapat instant cash! Tak perlu tunggu hujung bulan.


 Jadi, anda dah  mula rasa yakin untuk mulakan bisnes mobile spa? Menarik! Anda mesti tertanya-tanya apa tawaran menarik daripada team TWB bagi mereka yang ambil kursus mobile spa TWB dengan kami kan?


 BISNES MOBILE SPA TWB : Tawaran bisnes mobile spa bersama TWB




  1. Anda akan belajar 5 servis spa semasa training.
  2. Kami sediakan peralatan asas, produk skincare yang sememangnya selamat, berkesan dan terbukti. Yang penting HALAL.
  3.  Peluang untuk dapat 5 penjuru pendapatan dan salah satunya adalah instant cash!
  4. Peluang untuk melancong ke luar negara bersama TWB setiap tahun.
  5. Anda akan dimasukkan ke dalam support group dan anda layak dapat lifetime coaching.

Nak tahu semua ni dengan lebih detail? Boleh tengok post saya di (Kursus Mobile Spa TWB) atau di (Kelas Sehari Bersama TWB).


BISNES MOBILE SPA TWB : Bukti instatnt cash bersama TWB

Di sini saya lampirkan beberapa bukti daripada ahli terapi kecantikan kami. Anda pasti teruja J


2 hari je balik kampung dah boleh dapat RM330. Orang lain balik kampung keluar duit tau. yang ni masuk duit :)


Bila ada 5 penjuru pendapatan, mudah sangat nak dapat duit.


2 hari je RM935! Maraton akak ni. Hebat.


Bila orang tengok kita buat servis pada orang lain, mesti ada yang nak join sekaki lepas tu :)


Kipas tak besar katanya. Siapa yang nak bagi kita RM150 saja-saja malam hari kan?

Ini baru sikit tau. InsyaAllah saya akan kongsi lagi dari semasa ke semasa. Boleh juga terus follow saya di laman FB saya untuk update segera. Terima kasih :)


Jika anda rasa kursus spa TWB ni berbaloi,terus hubungi saya ok.


Hubungi :


Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa

Terima Kasih

04 August 2018

TWB The Glamorous Mobile Spa

Assalamualaikum & Hola semua πŸ™‹


Malam ni saya sangat teruja nak kongsikan dengan anda mengenai TWB, the glamorous mobile spa in Malaysia & sebenarnya sedang berkembang juga ke negara-negara lain seperti Mesir, Brunei, New Zealand & Perth!


Twb, mobile spa, kursus Mobile spa, kursus spa, malaysia
Latar belakang poster mestilah gambar geng TWB di Perth ☺

Jadi boleh ke saya kata TWB ni glamor? Of course! Isn't it?


Tapi sebelum tu, mesti ada yang tertanya-tanya. Apa itu TWB? Huruf-huruf ni mewakili apa agaknya?


TWB THE GLAMOROUS MOBILE SPA : Apa itu TWB?


TWB ni sebenarnya mewakili The Walking Beauty. Ia merupakan sebuah kursus mobile spa yang sangat mudah, seronok dan sangat menguntungkan! Ia langsung tak sama seperti kursus spa biasa.


Khas untuk semua yang bergelar wanita. Dan kita berkhidmat pun untuk wanita sahaja ☺ Itulah TWB.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Perjumpaan mini TWB

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Dengan tema All White

TWB ni diwujudkan untuk bantu ramai wanita supaya boleh berdikari dan mampu jadi wanita berkelas tinggi. Ada pendapatan sendiri, tidak bergantung semata-mata kepada orang lain.


Anda boleh baca mengenai TWB dengan lebih lanjut di post saya sebelum ni. Saya sediakan pautan di bawah ye. Kalau dah klik tu, pastikan kembali ke pautan ni balik ye. Banyak lagi ni nak kongsi πŸ˜‰


» Apa itu TWB?
» 30 FAQ mengenai TWB


Anda dah klik? Menarik kan? Ok tunggu, tunggu. Banyak lagi kejutan ni. Sebelum kita tengok apa yang TWB boleh bagi pada anda, jom tengok beberapa testimoni daripada pelanggan spa TWB dan juga testimoni daripada peserta kursus spa TWB.


TWB THE GLAMOROUS MOBILE SPA : Testimoni pelanggan spa TWB.



Jom saya kongsikan beberapa feedback pelanggan mengenai servis mobile spa TWB ni.


» Percaya atau tidak, artis pun gunakan servis TWB tau. Siapa kenal pelakon cantik dalam cerita Sayangku Kapten Mukhriz ni? Glamor kan TWB?



» Dah cuba banyak servis mobile spa. Terbukti servis mobile spa TWB adalah yang terbaik! Ranking nombor satu lagi.



» Customer's most favourite treatment. Mestilah urutan hilangkan stress. Bila ahli terapi kecantikan TWB tekan je titik tertentu pada muka dan belakang tengkuk, itulah saat paling tenang yang pelanggan rasa.



» Apa kata kita lihat perubahan sebelum dan selepas servis facial dengan TWB pula? Nampak perbezaanya bila kita gunakan produk berkualiti tinggi walaupun gunakan teknik yang simple.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Sebelum dan selepas facial. Tanpa gunakan instrumen yang mahal pun boleh tegangkan kulit muka.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Sebelum dan selepas spa tangan. Produk yang hebat mampu berikan impak yang hebat.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Perasan tak bintik putih di muka dah terus hilang? Teknik scrub kami sangat hebat tau.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Kaki merekah? Teknik spa kaki dan produk TWBmampu atasi masalah tersebut.

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Urat hijau di tepi mata hilang? Kulit pun lebih berseri kan? ☺

Teruja lihat perubahan pada kulit pelanggan? Anda mesti lagi teruja bila dengar perkongsian pengalaman daripada ahli terapi kecantikan dalam keluarga TWB kami.


TWB THE GLAMOROUS MOBILE SPA : Testimoni ahli terapi kecantikan TWB.


Saya kongsikan satu pengalaman ahli terapi kecantikan TWB yang sanggup laburkan wang sebagai modal untuk join kursus mobile spa TWB dan lihat apa yang mereka telah capai sekarang.


» Ahli terapi kecantikan Iris.


Nak share dgn korang ni. Cite sedih juga masa mula2 nak join twb kan actually time tu baru jer resign. Sbln tak kerja. Duit masa tu ade 1k jer dlm acc sbb byr hutang. Pastu kan jumpa blog mas, whtsap mas nk tnya pasal mobile spa. Pastu dia suh dtg umah dia. Terus p tak pikir apa dah.

Ada satu ayat mas ckp, dia akan buat apa saja utk join twb. Kalau kena pinjam duit dgn orang pun dia akan pinjam nak join twb punya pasal sbb dia kata dia tau apa yg twb boleh bagi dan twb ni ade masa depan. 

Balik dari rumah mas tu, tak bleh tido sbb pikir dlm acc ade 1k jer. Nak join twb masa tu 999. Klu labur kat 999 tu dlm acc cuma akan tinggal singgit jer😭

Pastu whtsap mas tanya dlm 999 tu dpt ape, sbb nak kena kira ROI brapa dan bila boleh dpt blk. Dlm keadaan tak kerja tau masa tu 999 tu utk mkn minum minyak keta modal utk cari keje semua. 

Nak minta kat ayah n makcik malu. Sebab nanti depa tau yang saya tengah susah time tu. Nanti dah susahkan depa pula. Tu yg kena fikir pnjang. Entahlah myb jenis segan nak minta dgn org😩

Pastu istikharah doa minta klu btol join twb ni rezeki permudahkan sbb nak bagi mkn anak2πŸ˜”. Seminggu lps tu klu tk silap la saya whtsap mas minta no acc nk transfer 999 nk join twb. Pejam mata transfer. Masa nak transfer tu niat nak kumpul blk kurang2 ada simpanan dalam bank 10k sebelum 15/12/2018 mean sebelum thn 2019.

Dah habis training semua, mas kata cari 5org praktis dulu nak bagi mahir n nak ingt step. Caj murah2 dah. Tapi tular baru nak mula kan, segan malu semua ada. Sebab org tk kenal kita. 1st skali try kat muka makcik. Ingt nak buat free jer tp dia bg 50time tu, mcm dia tau tgh tkde duitπŸ˜‚ mulut ckp tkyah lar, tapi tangan ambil duit tu😜

Lps sebuln dah dpt blk modal. Time tu tk sngka boleh dpt. Then pelan2 planning itu ini beli steamer segalas pekakas yg nak guna. Dalam masa yg sama g belajar mengurut blk, amik course yg murah2. sebab dh lama tk urut org kan tkut terlupa step. 

Alhamdulillah skrang dah ok. Stabil skit dari awal2 masa nk join twb. Ada bulan brapa tah tak ingat, bln tu lnsung tkde permintaan. Pastu call mas g jmpa dia tanya tips. Bulan tu down la balik, lps jumpa mas tu Ahamdulillah nampk jalan blk cmne nak run busines spa ni😬

Cuma tu lar belum ade rezeki utk anak spa n jual shaklee laju2 cam korang dpt bonus lebat2. Doakan saya yer utk tak malu buka mulut share offline pasal shaklee. Nak bonus jugaaaa

Sekarang saya dah bebas hutang kecuali hutang mara. Kete pun dah habis byr pakai duit spa jer. Sebab sy mmg tkde income lain kecuali buat spa ni jer. Pastu tu kan tiap2 bulan reward diri sendiri supaya lebih berkeja keras cari duit. Atleast hargai diri sndiri. Mas kata klu kita byk duit tak bother pun kita tkde laki. Menusukkkk!!πŸ˜‚

Struggle yakmat sebenarnya. Kadang2 tgh malam menangis sensorang sbb tak larat mcm nak mati rase😝 tkde sape pun tau susah kita. Orang tau mengata jer. Tapi tak kesahlah B-complex kan ade, agak2 nak stress telan lebih skit🀣🀣🀣

Tu jer lar nak kongsi dgn korang.
Sekian monolog iris tgh mlm ni🀣🀣🀣

Dan sekarang. Inilah jumlah simpanan yang Iris ada sejak Iris mula join. Tak sampai setahun. Dan jumlah simpanannya melebihi apa yang dia target ☺

The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,


Saya cuma kongsikan satu kisah dahulu. InsyaAllah lepas ni saya akan kongsikan lagi banyak kisah-kisah lain dalam TWB.


Anda juga boleh baca testimoni ahli terapi kecantikan TWB lain di pautan yang saya sediakan di bawah ni.

» Testimoni buat duit dengan TWB
» Berbaloikah join TWB?



Secara ringkasnya, mari kita sama-sama baca apa yang TWB boleh berikan kepada anda.


TWB THE GLAMOROUS MOBILE SPA : Apa yang TWB boleh bagi pada saya?


Seperti yang saya sebut tadi, TWB langsung tidak sama dengan kursus spa biasa. TWB sentiasa tawarkan tawaran yang tak mampu anda tolak. Ok jom kita lihat satu per satu.


1. TWB sediakan 5 penjuru pendapatan

Dan ini tidak ditawarkan dalam mana-mana kursus spa lain. Malangnya, kami tak boleh dedahkan ia di sini. Syyhh. Ia rahsia kursus mobile spa TWB πŸ˜‰


2. Peluang untuk melancong setahun sekali ke luar negara dengan harga yang sangat minima.


TWB ni mula ditubuhkan Julai 2015. Tahun pertama tu memang dah ada satu trip ke Melbourne, tapi masa tu cuma 3 orang yang pergi bersama pengasas projek TWB. Ia bertujuan sebagai kaji selidik untuk bawa kumpulan yang lebih besar pada tahun berikutnya.


Bermula tahun 2016, iaitu tahun kedua TWB ditubuhkan, bermulalah operasi lawatan ke luar negara TWB pada setiap tahun. 2016, ahli TWB jejakkan kaki ke Perth dengan belanja cuma RM1600 all-in!


The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
2016 - Perth

Pada tahun ketiga iaitu tahun 2017, ahli TWB bersantai di Maldives pula. Sangat cantik 😍 Rasa-rasanya berapa kosnya?


Cuma RM1600 all-in! Macam tak percaya kan macamana TWB boleh adakan lawatan kr luar negara dengan kos serendah tu. Bukan 2 hari je tau. 5 hari 😎


2017 - Maldives

Dan insyaAllah tahun ni TWB bakal bertapak di Paris pula πŸ‘ Seronok? Ini bukan sekadar seronok. Ini sangat mengujakan!


3. Kursus lengkap dengan harga paling rendah


Anda mesti tertanya-tanya kan, "Apa yang disediakan dalam kursus mobile spa TWB ni?"


Anda boleh baca info mengenai kursus mobile spa TWB di sini. Menariknya, bulan Ogos 2018 merupakan bulan bertuah bagi mereka yang join kursus mobile spa TWB. Nak tahu kenapa?


Kerana anda akan dapat barang ini secara PERCUMA! Ye, percuma je tau. Nak beli sendiri? Boleh je. Kat luar, harganya RM900 satu tau. Dalam TWB, anda dapat percuma je.


The walking beauty, mobile spa, kursus spa,kursus mobile spa, kuantan, mobile spa kuantan, muslimah,
Satu alat, banyak kegunaan.



Jangan katakan anda. Saya ahli terapi kecantikan yang dah lama join pun nak dapatkan alat ni. Sangat membantu dalam servis spa kita kan? πŸ˜‰


Sertai kami sekarang ! 😊


Hubungi :


Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa


Terima Kasih

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH