Pages -Menu for Ee Beauty Spa

19 January 2018

Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah di Seluruh Malaysia

Assalamualaikum semua 😊
Terima kasih sebab sudi singgah di blog saya ni.


InsyaAllah lately saya banyak kongsi mengenai mobile spa kan? Sama ada mengenai servis mahupun peluang untuk memiliki mobile spa sendiri.


Sebenarnya saya sendiri memang sangat suka dengan konsep ni. Dan sejak saya mula cebur diri dalam bidang ni pada 2015, saya boleh nampak betapa pesatnya servis ni berkembang di sekitar Malaysia.


Dan oleh sebab itu jugak, saya mulai peka mengenai harga kursus spa bergerak yang ditawarkan di luar sana.


Saya yakin kita sebagai orang yang mencari peluang bisnes spa bergerak ni mesti nak cari pilihan dan tawaran yabg terbaik yang boleh diberikan pada kita kan?


Setakat dalam pencarian saya, ada pro & cons. Ada yang harganya murah sangat. Tapi dapat sekadar ilmu teori dalam kelas. Tiada produk. Tiada modul. Tiada support group atau follow up selepas kelas.


Ada yang harganya sangat tinggi. Melebihi RM2500, malah ada yang RM5000. Tapi hanya memberikan 1-2 ilmu sahaja. Dan ada sesetengahnya tak ajar pun cara marketing.


Oleh sebab itu, kita harus bijak memilih. Buat jadual. Lihat pro & cons yang ada dan buat pilihan yang betul.

Spa bergerak kuantan

Mengikut pengalaman saya, penting untuk anda lihat kriteria-kriteria ni sebelum anda sertai mana-mana kursus spa yang ada.

1. Apakah kemahiran yang akan diajar? Dia ajar facial sahaja ke atau pakej untuk keseluruhan badan ke?

2. Adakah apa yang anda akan belajar tu berbaloi dengan harga yang anda akan bayar?

3. Ada dia sediakan produk atau alatan untuk anda gunakan selepas anda habis training?

4. Kursus spa tersebut diajar secara teori atau praktikal? Pastikan anda pilih yang ada praktikal terus ye? Teori semata tidak membantu anda untuk jadi beautician spa yang baik.

5. Adakah praktikal dilakukan secara beramai-ramai dalam dewan atau dilakukan secara one-to-one atau kumpulan yang kecil?

My advice, cari yang boleh dilakukan secara one-to-one atau dalam group kecil. Kurang daripada 7 orang. Ini akan berikan anda kelebihan untuk bertanya apa sahaja yang anda tak tahu atau tak faham.

6. Dapat modul yang dicetak? You better get it. Sebab belajar sekali belum tentu ingat. Bila ada modul, kita boleh semak balik.

7. Dah berapa ramai yang attend kursus ni? Apa feedback mereka? Apa review mereka?

8. Pastikan anda semak proven results yang ada selepas mereka training. Mereka dapat balik pulangan modal? Atau terus give up dan menyerah kalah?

9. Selepas selesai training, ada support group tak? Ini penting. Tak ramai orang yang hatinya betul-betul kental nak hadap pelbagai kerenah manusia sorang diri.

So support group sangat5 membantu.

10. Mereka ajar tak marketing skills, business skills, cara nak urus wang, cara nak dapat repeated customer? Penting tau semua ni. Takde la terkontang kanting nanti.

11. Produk apa yang mereka guna? Produk organik? Semulajadi? Produk dalam negara? Luar negara? Atau produk OEM yang macam cendawan tumbuh lepas hujan (dibuat di kilng yang sama, tapi brand berbeza).

Lihat dengan teliti. Produk tu ada ujian klinikal tak. Ada research tak? Berapa lama? Sebulan, 5 bulan, setahun, bertahun-tahun?

Barang tu bebas bahan kimia berbahaya tak? Atau masih ada je paraben, SLS, pengawet atau pewarna sintetik?

Kenapa penting ni? Sebab kita akan buat servis pada orang lain. Penggunaan barang yang salah adalah sangat tidak bermoral. Dan kita pun mungkin takkan dapat repeated customer.

12. Dia ajar sekali tak tips untuk cantik luar dalam? Haruslah cantik dua-dua ye. Cantik luar je, dalaman tak cantik pun nanti akan bagi effect jugak.

13. Berapa lama kursus tersebut? Bagi mak-mak yang ada anak terutamanya mestilah nak kursus yang pendek tapi berkualiti kan? Lama-lama nanti jenuh pula nak fikir mana nak letak anak.

14. Fleksibel ke tak kursus tu? Boleh bawa anak? Atau ia sangat formal sampai nak gelak pun takut.

15. Modulnya macam mana? Mudah tak? Ke ia dipenuhi dengan 40 teori tapi nak buat satu-satu sampai rasa give up sebab susah nak ingat.


Cuba amati kriteria-kriteria ni dalam pemilihan kursus spa bergerak anda. Dan kalau la semua ni ditawarkan dengan harga kurang daripada RM1.2k, anda rasa berbaloi tak?


Mestilah sangat berbaloi! Barulah kita boleh panggil ia kursus spa bergerak termurah tapi serba serbi lengkap. Tak payah susah-susah dah nak cekau benda lain. Wasting money & time.


Memang takkan jumpa dah tawaran kursus mobile spa paling menarik macam ni kat luar. Serius!


⚡ Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) dengan harga serendah RM1199 tapi anda dapat belajar 6 kos + 1 advanced kos.

   ✔ Full Facial & Face Massage
   ✔ Herb Sauna
   ✔ Lulur (Body Scrub)
   ✔ Mandian Aura Susu (Milk Aura Bath)
   ✔ Foot & Hand Spa
   ✔ Baby & Kids Spa

+ Macamana nak setup spa bermula daripada kosong! Langkah demi langkah.

⚡ Dapat produk organik, semulajadi, selamat, berkesan, terbukti iaitu SHAKLEE dengan kos lebih RM1k.

⚡ Trial kit spa & sijil yang diiktiraf oleh SSM

⚡ Modul lengkap dengan gambarajah.

⚡ Training one-to-one selama sehari sahaja. Anda tak perlu bimbang untuk minta cuti ke apa nak attend kelas ni.

⚡ Support group berterusan. Sampai bila-bila. Serius. Ini sangat membantu anda berkembang dalam bisnes ni.

⚡ 4 penjuru pendapatan. 1 spa dan 3 lagi? Itu akan kami reveal hanya pada masa training ☺

⚡ Waktu dan tempat? Jangan bimbang. Kita decide kemudian. Yang pastinya, anda pasti puas hati.

⚡ Peluang melancong ke luar negara! Special untuk ahli The Walking Beauty. Siapa ahli The Walking Beauty ni? Andalah.

»» Apa itu The Walking Beauty ««

Apabila anda sertai kursus spa bergerak ni, automatik anda menjadi ahli TWB ☺

          2015 : Trip ke Melbourne
          2016 : Trip ke Perth, Australia
          2017 : Trip ke Maldives
          2018 : InsyaAllah kami ke PARIS!

Boleh lihat gambar-gambar trip kami di sini »» Kelebihan menjadi ahli TWB ««


Dan sangat banyak PROVEN RESULTS orang yang dah berjaya bila sertai kursus spa bergerak paling murah The Walking Beauty ni.


Boleh follow FB saya yang sentiasa update kejayaan seorang-demi seorang ahli TWB. Alhamdulillah.


Pendek kata. Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) The Walking Beauty ni sangat murah, sangat mampu milik, lengkap dengan segala ilmu daripada kosong hingga jadi hero, sangat bernilai dan berbaloi dengan wang yang anda laburkan dan ia sangat terbukti anda akan dapat balik modal anda dalam masa yang singkat !


Kursus spa bergerak (mobile spa) ni adalah yang termurah di Malaysia dan harganya adalah ALL-IN. Tiada cas tersembunyi. Dan anda tak perlu bagi kami apa-apa percent daripada pulangan spa anda! It's all yours ☺
Wahh.. Memang Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah!


Boleh juga baca ni



Penutup


Best kan? Kalau rasa best sangat, nak sangat join, menggeletar lutut nak dapat ilmu spa dariapada kursus spa bergerak (mobile spa) termurah di seluruh Malaysia ni yang boleh anda duit, jangan tunggu lagi ok! Bertindak segera! Take action!


Kenapa segera? Sebab harga ni mungkin meningkat daripada semasa ke semasa. Kami tak nak, di saat orang lain dah berjaya dapat pulangan sehingga 4 @ 5 angka sebulan, anda masih hanya mampu lihat.


Gerak lah sayang. Langkah ke hadapan. Langkah ke dalam TWB. Anda pasti akan rasa perubahannya. ☺


Berminat nak tahu lebih lanjut pasal Kursus Mobile Spa Termurah ni, hubungi saya terus, k!


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa




Terima Kasih

37 comments:

Cindyrina Rina said...

Bagus kursus ni. Boleh beri pendedahan dan skill baru utk semua.

Maya said...

Kita memang dari dulu berminat untuk join kurus spa bergerak aka mobile spa ni. Tapi tuntutan kerja yang terlalu mendesak membuatkan kita tak berkesempatan nak join. Soon Insyallah.

Mimi Azirah said...

Bagus ada kursus spa mcm ni. Kerja macam ni bukan senang nak buat kalau tidak ada kemahiran berkaitan spa.

tenku butang said...

untung ada spa bergerak ni kan.. tak perlu nak keluar kemana-mana.. just call aje ejen mintak datang rumah buat facial muka kita.. heee.. TB kalau anak dah besar boleh la join kursus ni kot..

Sally Samsaiman said...

oh...Sally tak tau plak kena hadiri kursus nak buat mobile spa...dalam kepala ni kalau mobile spa tu macam spa DIY utk diri sendiri kat rumah...xtau ade org buat sebagai punca pendapatan..

zaza iman said...

Menarik kursus ni.. Mereka yg minat blh la bljr.. Zaza pun kalau ada sesiapa yg buat.. Nk jgk suh diorg dtg rmh bt kt rmh.. Sbb nk kluar tu susah..

Fadzi Razak said...

Bagus jugak kursus macam ni bagi individu yang nak buat side income. Tak payah tunggu side income, nak buat full time pun berbaloi kot. Skill macma ni ramai yang demand

emi said...

Mobile spa? Kedengaran agak menarik. Konsep dia unik. Customer ramai je suka servis yg memudahkan mcm ni.

Amanda Suria said...

Salah satu cara untuk tambah pendapatan..konsep menarik dan tak terikat kan..spa bergerak jadi pilihan ramai sebab bleh dtg ke rumah ikut masa pelanggan..

Shasratul Kamaruddin said...

Tq 😊

Shasratul Kamaruddin said...

Maya kerja apa? InsyaAllah ramai.je tau yang join ni orang bekerjaya. Peguam pun ada tau.

Shasratul Kamaruddin said...

Kemahiran spa dalam TWB ni mudah sangat nak belajar. ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Betul tu. Depends la kan? My anak baru setahun 2 bulan. But i'm happy doing this. Hehe

Shasratul Kamaruddin said...

Sekarang dah banyak sally. Spa diy buat kat diri sendiri tak sama dengan orang buat kat kita 😊

Shasratul Kamaruddin said...

Betul tu. Sebab tu ada spa bergerak ni. So ibu2 yang nak cantik tak perlu susah-susah nak keluar rumah

Shasratul Kamaruddin said...

It's me as the proven result ☺ dulu part time je. Start tahun ni dah full time dah

Shasratul Kamaruddin said...

Memang ramai yang suka 😊

Shasratul Kamaruddin said...

Betul tu. Paing penting tak terikat. Kitalah bos. Kitalah pekerja ☺

Jia Shin Lee said...

The price is really affordable and you're getting back a great load of things in return.

AyuArjuna BiGoshh said...

Konsep menarik ni. Cari pendapatan lebih di zaman ni, cara ini salah satunya

miera said...

Affordable pricing and a great concept..looking forward to this and more....

Rawlins GLAM said...

Bagus ada perkhidmatan begini - senang untuk surirumahtangga yang ingin memanjakan diri tanpa perlu keluar rumah

Mrs Liez said...

sekarang makin popular homespa.
mudah dan tak perlu ke spa lagi, diaorg sendiri datang ke rumah..

iffah hussin said...

Terbaiklah kalau promosi meluas boleh dapat income lebih.

Zayani Zulkiffli said...

Sebenarnya yang paling penting, orang tu kena ada minat dan komitmen. Org kita ni kengkadang cepat bosan dan tak sabar.

Maisarah Humaira said...

menarik juga kursus ni. mobile spa semakin mendapat permintaan, peluang yang baik untuk menggali ilmu tentangnya

www.maisarahsidi.com

AziRahmanDotCom said...

Bagus dapat ilmu berguna. Menarik jugak ye..

Shasratul Kamaruddin said...

It's totally true ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Betul tu. Semoga ia membantu lebih ramai orang.

Shasratul Kamaruddin said...

Do follow me dear ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Definitely true ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Betul tu. Mudah sangat..

Shasratul Kamaruddin said...

InsyaAllah ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Betul. Komitmen sangat penting. Actually buat apa pun sama je ☺

Shasratul Kamaruddin said...

InsyaAllah.. do follow.me dear ☺

Shasratul Kamaruddin said...

Do follow me.dear ☺

danan wahyu said...

spa mobile ini salah satu solusi menarik bagi yang sibuk, slakan yang mau berusaha dan belajar spa mobile

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH