Pages - Menu

31 January 2018

10 Simptom Ibu Hamil Yang Anda Tak Boleh Pandang Sebelah Mata.

Ibu hamil biasanya mengalami pelbagai simptom kehamilan sepanjang proses pertumbuhan janin dalam ovari. Ia adalah normal memandangkan hormon dan tubuh kita berubah dan ia cuba menerima seorang manusia lain yang ada dalam badan kita.



Banyak sangat simptom yang ada. Kaki bengkak, deria bau yang semakin sensitif, hati yang semakin sensitif.


Tapi jangan lega dahulu. Terdapat 12 simptom kehamilan yang anda tak sepatutnya ambil mudah! Jika ada salah satu atau lebih simptom ni berlaku pada anda, jumpa doktor anda sekarang.


10 simptom kehamilan yang anda tak boleh pandang sebelah mata.



Simptom kehamilan #1
📌 Pendarahan vagina atau ada spotting (walaupun sedikit!)


Satu perkara yang kita tak boleh pandang remeh! Ia mungkin adalah sedikit, tidak menyakitkan dan menjadi perkara yang tidak berbahaya kepada seseorang. Namun jika dibiarkan ia mungkin membawa kepada masalah yang lebih besar seperti keguguran atau ia juga mungkin petanda kandungan di luar rahim.


Saya pernah kongsikan kisah saya yang mengalami spotting beberapa kali, tidak menyakitkan dan 2 kali dimasukkan ke hospital. Akhirnya diagnos terakhir menyatakan ada lekangan antara plasenta dan dinding rahim. Baca artikel penuh di sini 




Simptom kehamilan #2
📌 Sakit badan atau belakang yang berlarutan.


Sakit badan adalah perkara biasa yng dialami oleh ibu hamil. Namun jika ia berterusan atau semakin sakit walaupun anda telah makan kalsium dan magnesium, anda dinasihatkan untuk berjumpa doktor anda. 


Simptom kehamilan #3
📌 Rasa dahaga yang amat sangat.


Rasa dahaga yang amat sangat menunjukkan simptom dehidrasi. Dan lebih teruk lagi, ia juga salah satu petanda bagi kencing manis semasa hamil atau lrbih dikenali sebagai Gestational Diabetes ,(GDM).


Kebimbangan terbesar bagi ibu yang menghidap GDM adalah melahiraknkan bayi yang besar. Risiko yang mungkin berlaku apabila bayu besar adalah kesukaran ketika melahirkan atau ibu terpaksa melahirkan anak dengan kaedah ceaserean.


Simptom kehamilan #4
📌 Pergerakan bayi yang lebih aktif atau kurang aktif.


Ibu sangat kena peka pada pergerakan bayi. Sebarang kelainan pada pergerakan bayi hendaklah dirujuk kepada doktor. 


Sebagai panduan, ibu-ibu dah boleh rasa pergerakan bayi lebih kurang pada minggu ke 14 ke atas. Masih tak rasa pada minggu ke 14? Jangan bimbang. Ada ibu yang mula rasa lambat, ada yang cepat.


Bila ibu dah mula rasa pergerakan bayi, pada waktu inilah ibu perlu mula peka pada pola pergerakan mereka. 



Simptom kehamilan #5
📌 Ibu selalu rasa pening dan nak pitam, adakalanya jantung berdegup laju tanpa sebab yang jelas.


Ini adalah simptom tekanan darah rendah. Ia jarang berlaku namun jika anda ada simptom ini, terus rujuk pada doktor anda.



Simptom kehamilan #6
📌 Migrain, sakit kepala yang kuat.


Ini mungkin simptom preeclampsiaIa adalah simptom tekanan darah tinggi yang mana jika dibiarkan boleh memberi kesan kepada bayi anda. Jika tahapnya biasa, bayi mungkin akan lahir lebih kecil atau lebih awal (premature).


Jika tahapnya lebih teruk, ia mungkin akan mengganggu pertumbuhan mahupun proses dlam buah pinggang dan hati bayi. Lebih teruk, ia boleh menyebabkan kematian. Rujukan : Simptom preeclampsia


Jika anda ada simptom ini, terus berjumpa dengan doktor anda. Mencegah lebih baik. Jika tak sempat nak cegah, maka merawatnya pada tahap awal adalah lebih baik daripada membiarkannya.


Tambahan info : simptom ini juga disertai dengan pembengkakan kaki yang berterusan.


Simptom kehamilan #7
📌 Demam melebihi 38°C


Ia boleh menyebabkan badan menjadi terlalu panas dan sekaligus akan mengganggu perkembangan bayi. Berjumpa doktor adalah jalan yang baik untuk diambil.


Simptom kehamilan #8
📌 Muntah berterusan


Muntah berterusan akan membuatkan badan terdehidrat. Oleh itu, anda boleh mencuba halia + peppermint untuk mengurangkan rasa loya dan simptom muntah.


Di samping itu, banyakkan minum air dan pastikan badan anda sentiasa terhidrat. Jika masih berlarutan, dapatkan nasihat doktor anda.


Simptom kehamilan #9
📌 Lebih daripada 4 kali sakit contraction dalam masa 1 jam (bagi kehamilan 37 minggu ke bawah)


Anda mungkin akan melahirkan anak pra-matang. Oleh itu, bila anda merasai simptom ini, jangan berlengah lagi. Terus ke hospital berdekatan.


Simptom kehamilan #10
📌 Terjatuh atau terlanggar sesuatu pada bahagian badan anda.


Pelanggaran yang kuat boleh mengganggu pertumbuhan bayi dalam perut anda.  Dapatkan khidmat nasihat doktor jika anda terasa sakit atau ngilu di mana-mana bahagian badan anda.


PENUTUP


Saya doakan ibu-ibu dimudahkan segala urusan ketika hamil, melahirkan anak dan membesarkan nak. 


Di sini saya kongsi sedikit pengalaman pertama saya hamil anak pertama pada tahun 2016. Semoga ia sedikit sebanyak memberi manfaat. InsyaAllah 😊



»» 5 Tips Mudah Hilangkan Bengkak Kaki Bagi Ibu Hamil ««



»» Nutrisi Tambahan Yang Penting Bagi Ibu Hamil ««



»» Anda Hamil? Apa Nak Buat Ni?««




Satu benda yang Ee rasa seronok sangat nak buat adalah bantu anda yang alami masalah sama dengan Ee. Betul kan? Bila kita alami sesuatu perkara, kita akan lebih faham keadaan orang yang alami perkara yang sama dengan kita :-)



Shasratul Ameerah Kamaruddin (Ee)
010-2888494
Pengasas Ee Beauty Spa
Certified Beautician & Spa Trainer.
Pengedar Sah Shaklee Malaysia
ID : 1095681



Terima Kasih

26 January 2018

Talk PERCUMA Khas Untuk Orang Bangi Dan Kuantan!

Hai korang. Selamat pagi.. Assalamualaikum ❤


Pagi-pagi ni nak kongsi dengan korang peluang nak masuk talk mobile spa secara PERCUMA!


Aha.. Rugi tau tak pergi. Masa ni la korang boleh tahu apa sebenarnya The Walking Beauty (TWB) ni? Macamana dia beroperasi? Macamana orang-orang yang join kursus spa bergerak TWB ni boleh dapat balik modal (untuk yuran kursus) dalam masa sebulan je?!


Haa. Jadi kami buka peluang ni besar-besar untuk anda. Bila lagi kan?


BOP ni sesuai sangat untuk orang yang tengah cari kerja, tengah fikir nak berbisnes apa, nak cari kerja yang ada pencen seumur hidup. Ha ni lah dia. Go for it girls!


BOP di Bangi : 27 Januari 2018

BOP di Kuantan : 28 Januari 2018

Ini peluang anda! Kat sini and boleh tanya apa sahaja yang anda nak tahu.

Untuk join BOP ni, sila whatsapp saya cepat-cepat. Anda harus daftar nama dan nombor telefon dulu, dan kami akan berikan details tempat dan sebagainya, ok 😘

Oh ye, ini khas untuk WANITA sahaja tau. 

Ok, E sertakan sedikit kelebihan / keistimewaan kursus spa bergerak TWB ni.

🌹 Belajar 6 kos dalam satu masa
🌹 Ilmu marketing power!
🌹 Ada pencen seumur hidup 😲😲
🌹 4 penjuru income 💵💵💲
🌹 Ilmu pelaburan & properties percuma 🏡🏡
🌹 Support group yang sangat membantu! 👭👭
🌹 Modul sangat MUDAH, SIMPLE dan SERONOK 😍
🌹 Training one-to-one - absorb, tanya sebanyak mungkin yang anda nak.
🌹 Sangat banyak proven results yang ada! 🤑


Untuk lihat dulu apa itu The Walking Beauty, boleh terus ke link di bawah






Berminat nak tahu lebih lanjut pasal Kursus Mobile Spa Termurah ni, hubungi saya terus, k!

Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa


Terima Kasih

25 January 2018

Kenapa Guna Produk Shaklee Dalam Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty?


Assalamualaikum semua 😊 Selamat pagi dan selamat bekerja bagi yang bekerja. Pagi ni E nak sangat kongsi dengan anda semua, kenapa kami pilih produk Shaklee sebagai produk pilihan kami. Untuk kami gunakan dalam spa bergerak The Walking Beauty ni.

Spa bergerak, the walking beauty, twb
Kenapa pilih Shaklee?

KENAPA GUNA SHAKLEE DALAM SPA?

Produk semulajadi, selamat, berkesan, terbukti dan ia lebih daripada sekadar organik.

Mesti seronok kan bila kita dapat belai kulit wajah dan badan kita dengan bahan semulajadi dan lebih daripada sekadar organik. Kita tahu bahawa kulit wajah kita ni merupakan antara aset utama yang kita memang sangat kena jaga. Jadi semestinya kita tak nak main tempek je apa-apa produk atau bahan yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Betul kan?


Sangat membimbangkan bila banyak spa lebih suka memilih produk OEM yang mana produk-produk ni dikilangkan oleh kilang yang sama! Hanya jenama je yang berbeza. Dan produk sebegini biasanya harganya jauh lebih murah berbanding produk yang sangat menjaga kualiti dan bahan yang digunakan.


Jika anda sebagai customer, mana yang anda pilih. Anda nak biarkan produk OEM ditempek pada muka anda atau anda lebih suka membelai kulit wajah anda dengan produk yang dipercayai dan terbukti selamat?


Mestilah produk yang selamat kan? Kesilapan memakai produk yang banya bahan kimia bukan je boleh merosakkan kulit muka. Malah lebih teruk, ia boleh menjejaskan kesihatan anda. No wonder ramai yang ada penyakit kanser sekarang. Penggunaan produk yang tidak selamat ni adalah salah satu puncanya.


Kursus mobile spa, spa bergerak, belajar spa
Kita tak nak yang macam ni ye. Bila kulit rosak teruk, habislah. Makan masa bertahun-tahun nak baik.

Boleh baca artikel di sini mengenai produk kosmetik kilo / OEM ni. 



Spa The Walking Beauty sangat menekankan hal ni. Sebab tu kami akan pastikan bahan yang kami gunakan adalah selamat dan berkesan untuk pelanggan kami.


Tahukah anda, scrub dan masker yang kami gunak boleh dimakan? Ye! Ia selamat untuk dimakan jadi apatah lagi bila kita gunakan untuk kecantikan wajah.

Mobile spa, the walking beauty, twb
Penjagaan wajah bagi wanita sama pentingnya dengan penjagaan kesihatan.

Kenapa guna produk Shaklee? 
» Sentiasa selamat «

Shaklee sentiasa pastikan produk mereka selamat untuk dimakan dan digunakan. Setiap produk Shaklee yang ingin dikeluarkan ke pasaran dunia akan melalui ujian-ujian klinikal (bukan satu, tapi puluhan ribu 😱) yang terbukti selamat dimakan walaupun ia digunkan selama 15 tahun tanpa henti. 


Dan memang diakui, bukan senang untuk seseorang konsisten makan suplemen hanya daripada satu syarikat pengeluar suplemen sahaja selama lebih 15 tahun. Tapi dalam Shaklee, ada!

Twb, the walking beauty, kursus spa bergerak
Ini Master Haji Roslan. Dah 25 tahun berkecimpung dalam bisnes Shaklee dan selama itu jugalah consume Shaklee.


Ini salah seorang pengamal tegar Shaklee selama lebih 25 tahun! Alhamdulillah tak mengalami apa-apa penyakit atau side effect daripada pengambilan Shaklee berterusan malah masih sihat dan bertenaga walaupun dah mencecah angka 60 tahun. 👍👍

🌹 Shaklee jalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk pastikan ketulenan dan keberkesanan produk.

🌹 Shaklee laburkan lebih USD 300 juta hanya untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan! Obses sangat mereka ni jaga kualiti.

🌹 Shaklee dah ada lebih 100 kertas saintifik berkenaan bahan yang digunakan dan kajian-kajian yang dah dilakukan. 

🌹 Kualitinya bukan sekadar organik. Tapi ia melangkaui organik! 

Bayangkan Shaklee pernah reject 700 tan alfalfa hanya disebabkan ada trace racun serangga. Padahal sikit sangat. Dan bukan ladang tu yang guna. Ia dibawa oleh ribut je. 

Dan Shaklee sentiasa pastikan tidak ada satu trace pun daripada bahan-bahan ini masuk ke dalam produk mereka.

SENARAI TIDAK SHAKLEE

❎ Paraben 
❎ Triklosan
❎ Phthalates
❎ Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
❎ Sodium Natrium Lauril Eter Sulfat (SLES)
❎ 1,4 Dioksana
❎ Glikol
❎ Bahan-bahan Cucian Organik yang “Volatile”
❎Asid Hidroklorik
❎ Ammonia
❎ Sodium Hidroksida
❎ Butyl Cellosolve
❎ Formaldehyde
❎ Bisfenol-A
❎ Petroleium Distillates
❎ Toulene
❎ Peluntur Warna
❎ Bahan Perisa
❎ Pewarna
❎ Lemak Trans
❎ Pemanis Tiruan
❎ Dakwat Toksin
❎ Bahan-bahan Terlarang

Kenapa guna produk Shaklee? 
» Sentiasa terbukti dan berkesan «

Shaklee mempunyai satu Kajian Pemakanan Suplemen Shaklee (Landmark Study). Menariknya, kajian ni bukan Shaklee sendiri yang jalankan.

Ia adalh satu kajian bebas oleh University of California, Berkeley ke atas corak penggunaan, status kesihatan dan nutrisi pengguna jangka masa panjang pelbagai suplemen. 

Boleh baca jurnal saintifik mengenai kajian ni di sini 


Dan keputusannya sangat mengagumkan!
Secara menyeluruh, Shaklee membuktikan bahawa kesihatan pengguna Shaklee 

✔ Mempunyai tahap nutrien darah yang baik

✔ Kekerapan penyakit lebih rendah

✔ Penanda bio utama kesihatan jantung yang baik

✔ Tahap selamat vitamin D dan zat besi


Ok, kat sini saya kongsi sikit dapatan daripada kajian ni.


Shaklee, twb, mobile spa
Ini kumpulan kajian yang dilakukan. Mereka tak buat kajian pada haiwan tau. Tapi mereka memang cari golongan di atas untuk diperhatikan kesihatannya bagaimana.

Twb, the walking beauty, mobile spa, shaklee
Ini metod yang digunakan sepanjang kajian dijalankan. 


The walking beauty, kursus spa bergerak, mobile spa, shaklee
Kumpulan Shaklee (yang amalkan banyak suplemen » merujuk pada produk Shaklee)


Twb, the walking beauty, shaklee
Apa keputusannya?


Twb, the walking beauty, mobile spa
Lihat carta palang ni. Kandungan mikronutrien adalah paling baik bagi pengguna Shaklee.


Twb, kursus spa bergerak, mobile spa
Pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang paling baik berbanding 2 kumpulan lain.

Twb, kursus spa, mobile spa
Pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang paling baik berbanding 2 kumpulan lain.


Kursus spa, twb, mobile spa
Pengguna Shaklee mempunyai peratusan paling rendah terhadap penyakit.


The walking beauty, shaklee, mobile spa, kursus spa
InsyaAllah dan alhamdulillah. Pengguna Shaklee lebih sihat berbanding yang lain.


Kursus spa, shaklee, mobile spa
InsyaAllah dan alhamdulillah. Pengguna Shaklee lebih sihat berbanding yang lain.


Kursus spa, twb, mobile spa
InsyaAllah dan alhamdulillah. Pengguna Shaklee lebih sihat berbanding yang lain.

Inilah sebabnya kami sangat komited untuk gunakan Shaklee dalam spa kami. 

Kenapa guna produk Shaklee? 
» Sentiasa mesra alam «

Patuhi hukum alam semulajadi dan anda tidak akan tersilap langkah -Dr. Forrest C. Shaklee

Shaklee komited dalam menghasilkan produk yang menggunakan bahan semulajadi paling tulen. Dan mereka sangat tegas dan ambil langkah paling ketat untuk jauhi daripada racun perosak, baha pencemar dan lain-lain bahan bukan semuladi.

Untuk pengetahuan semua, Shaklee ni syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral tau!

Twb, kursus spa, mobile spa
Shaklee Difference

Kami komited untuk berikan yang terbaik kepada pelanggan kami.

Kami sangat yakin, penggunaan produk yang selamat dan betul mampu memberikan efek yang sangat baik untuk pelanggan kami. Siapa tak nak kalau diri dibelai dengan produk terbaik dengan harga yang sangat berpatutan.

Percayalah, ia menjadi salah satu sebab yang kukuh kenapa pelanggan kami akan ulang servis bersama kami berulang kali di samping servis yang tiptop.

Kami juga tak mampu dan tak sanggup untuk tanggung risiko kalau-kalau tersilap memilih produk yang akan membahayakan pelanggan. Itu bukan prinsip kami di TWB.

Kami mahu setiap pelanggan kami merasakan kemewahan dengan menggunakan produk hebat daripada Shaklee dan terpaksa menerima kesan baik daripada produk ni.

Seperti biasa. The Walking Beauty bukanlah spa cikai yang menggunakan produk tanpa usul periksa ke atas pelanggan kami. Kami sangat menjaga kualiti kami termasuklah barangan yang digunakan dalam spa kami.

Sebab tu, span muka kami pun dibasuh dengan menggunkan Basic-H. Kami komited untuk berikan yang terbaik.

Apa kata pelanggan spa #TWB?

Shaklee, mobile spa
Rasa fresh dan eye bag kurang.

Kursus spa, mobile spa, shaklee
Rasa nak lagi.

Kursus spa, mobile spa, shaklee
Kulit dah tak berminyak.

Shaklee, mobile spa, kursus spa
Sebelum ni pantang guna produk yang salah, mesti alahn. Guna Shaklee, tiada alahan.

Ini antara feedback yang saya sempat simpan. Dan sebenarnya ada sangat banyak lagi feedback yang sangat positif daripada pelanggan spa kami.


Berminat nak tahu lebih lanjut pasal Kursus Mobile Spa The Walking Beauty yang Termurah ni, hubungi saya terus, k!

Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa

Terima Kasih

19 January 2018

Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah di Seluruh Malaysia

Assalamualaikum semua 😊
Terima kasih sebab sudi singgah di blog saya ni.


InsyaAllah lately saya banyak kongsi mengenai mobile spa kan? Sama ada mengenai servis mahupun peluang untuk memiliki mobile spa sendiri.


Sebenarnya saya sendiri memang sangat suka dengan konsep ni. Dan sejak saya mula cebur diri dalam bidang ni pada 2015, saya boleh nampak betapa pesatnya servis ni berkembang di sekitar Malaysia.


Dan oleh sebab itu jugak, saya mulai peka mengenai harga kursus spa bergerak yang ditawarkan di luar sana.


Saya yakin kita sebagai orang yang mencari peluang bisnes spa bergerak ni mesti nak cari pilihan dan tawaran yabg terbaik yang boleh diberikan pada kita kan?


Setakat dalam pencarian saya, ada pro & cons. Ada yang harganya murah sangat. Tapi dapat sekadar ilmu teori dalam kelas. Tiada produk. Tiada modul. Tiada support group atau follow up selepas kelas.


Ada yang harganya sangat tinggi. Melebihi RM2500, malah ada yang RM5000. Tapi hanya memberikan 1-2 ilmu sahaja. Dan ada sesetengahnya tak ajar pun cara marketing.


Oleh sebab itu, kita harus bijak memilih. Buat jadual. Lihat pro & cons yang ada dan buat pilihan yang betul.

Spa bergerak kuantan

Mengikut pengalaman saya, penting untuk anda lihat kriteria-kriteria ni sebelum anda sertai mana-mana kursus spa yang ada.

1. Apakah kemahiran yang akan diajar? Dia ajar facial sahaja ke atau pakej untuk keseluruhan badan ke?

2. Adakah apa yang anda akan belajar tu berbaloi dengan harga yang anda akan bayar?

3. Ada dia sediakan produk atau alatan untuk anda gunakan selepas anda habis training?

4. Kursus spa tersebut diajar secara teori atau praktikal? Pastikan anda pilih yang ada praktikal terus ye? Teori semata tidak membantu anda untuk jadi beautician spa yang baik.

5. Adakah praktikal dilakukan secara beramai-ramai dalam dewan atau dilakukan secara one-to-one atau kumpulan yang kecil?

My advice, cari yang boleh dilakukan secara one-to-one atau dalam group kecil. Kurang daripada 7 orang. Ini akan berikan anda kelebihan untuk bertanya apa sahaja yang anda tak tahu atau tak faham.

6. Dapat modul yang dicetak? You better get it. Sebab belajar sekali belum tentu ingat. Bila ada modul, kita boleh semak balik.

7. Dah berapa ramai yang attend kursus ni? Apa feedback mereka? Apa review mereka?

8. Pastikan anda semak proven results yang ada selepas mereka training. Mereka dapat balik pulangan modal? Atau terus give up dan menyerah kalah?

9. Selepas selesai training, ada support group tak? Ini penting. Tak ramai orang yang hatinya betul-betul kental nak hadap pelbagai kerenah manusia sorang diri.

So support group sangat5 membantu.

10. Mereka ajar tak marketing skills, business skills, cara nak urus wang, cara nak dapat repeated customer? Penting tau semua ni. Takde la terkontang kanting nanti.

11. Produk apa yang mereka guna? Produk organik? Semulajadi? Produk dalam negara? Luar negara? Atau produk OEM yang macam cendawan tumbuh lepas hujan (dibuat di kilng yang sama, tapi brand berbeza).

Lihat dengan teliti. Produk tu ada ujian klinikal tak. Ada research tak? Berapa lama? Sebulan, 5 bulan, setahun, bertahun-tahun?

Barang tu bebas bahan kimia berbahaya tak? Atau masih ada je paraben, SLS, pengawet atau pewarna sintetik?

Kenapa penting ni? Sebab kita akan buat servis pada orang lain. Penggunaan barang yang salah adalah sangat tidak bermoral. Dan kita pun mungkin takkan dapat repeated customer.

12. Dia ajar sekali tak tips untuk cantik luar dalam? Haruslah cantik dua-dua ye. Cantik luar je, dalaman tak cantik pun nanti akan bagi effect jugak.

13. Berapa lama kursus tersebut? Bagi mak-mak yang ada anak terutamanya mestilah nak kursus yang pendek tapi berkualiti kan? Lama-lama nanti jenuh pula nak fikir mana nak letak anak.

14. Fleksibel ke tak kursus tu? Boleh bawa anak? Atau ia sangat formal sampai nak gelak pun takut.

15. Modulnya macam mana? Mudah tak? Ke ia dipenuhi dengan 40 teori tapi nak buat satu-satu sampai rasa give up sebab susah nak ingat.


Cuba amati kriteria-kriteria ni dalam pemilihan kursus spa bergerak anda. Dan kalau la semua ni ditawarkan dengan harga kurang daripada RM1.2k, anda rasa berbaloi tak?


Mestilah sangat berbaloi! Barulah kita boleh panggil ia kursus spa bergerak termurah tapi serba serbi lengkap. Tak payah susah-susah dah nak cekau benda lain. Wasting money & time.


Memang takkan jumpa dah tawaran kursus mobile spa paling menarik macam ni kat luar. Serius!


⚡ Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) dengan harga serendah RM1199 tapi anda dapat belajar 6 kos + 1 advanced kos.

   ✔ Full Facial & Face Massage
   ✔ Herb Sauna
   ✔ Lulur (Body Scrub)
   ✔ Mandian Aura Susu (Milk Aura Bath)
   ✔ Foot & Hand Spa
   ✔ Baby & Kids Spa

+ Macamana nak setup spa bermula daripada kosong! Langkah demi langkah.

⚡ Dapat produk organik, semulajadi, selamat, berkesan, terbukti iaitu SHAKLEE dengan kos lebih RM1k.

⚡ Trial kit spa & sijil yang diiktiraf oleh SSM

⚡ Modul lengkap dengan gambarajah.

⚡ Training one-to-one selama sehari sahaja. Anda tak perlu bimbang untuk minta cuti ke apa nak attend kelas ni.

⚡ Support group berterusan. Sampai bila-bila. Serius. Ini sangat membantu anda berkembang dalam bisnes ni.

⚡ 4 penjuru pendapatan. 1 spa dan 3 lagi? Itu akan kami reveal hanya pada masa training ☺

⚡ Waktu dan tempat? Jangan bimbang. Kita decide kemudian. Yang pastinya, anda pasti puas hati.

⚡ Peluang melancong ke luar negara! Special untuk ahli The Walking Beauty. Siapa ahli The Walking Beauty ni? Andalah.

»» Apa itu The Walking Beauty ««

Apabila anda sertai kursus spa bergerak ni, automatik anda menjadi ahli TWB ☺

          2015 : Trip ke Melbourne
          2016 : Trip ke Perth, Australia
          2017 : Trip ke Maldives
          2018 : InsyaAllah kami ke PARIS!

Boleh lihat gambar-gambar trip kami di sini »» Kelebihan menjadi ahli TWB ««


Dan sangat banyak PROVEN RESULTS orang yang dah berjaya bila sertai kursus spa bergerak paling murah The Walking Beauty ni.


Boleh follow FB saya yang sentiasa update kejayaan seorang-demi seorang ahli TWB. Alhamdulillah.


Pendek kata. Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) The Walking Beauty ni sangat murah, sangat mampu milik, lengkap dengan segala ilmu daripada kosong hingga jadi hero, sangat bernilai dan berbaloi dengan wang yang anda laburkan dan ia sangat terbukti anda akan dapat balik modal anda dalam masa yang singkat !


Kursus spa bergerak (mobile spa) ni adalah yang termurah di Malaysia dan harganya adalah ALL-IN. Tiada cas tersembunyi. Dan anda tak perlu bagi kami apa-apa percent daripada pulangan spa anda! It's all yours ☺
Wahh.. Memang Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah!


Boleh juga baca ni



Penutup


Best kan? Kalau rasa best sangat, nak sangat join, menggeletar lutut nak dapat ilmu spa dariapada kursus spa bergerak (mobile spa) termurah di seluruh Malaysia ni yang boleh anda duit, jangan tunggu lagi ok! Bertindak segera! Take action!


Kenapa segera? Sebab harga ni mungkin meningkat daripada semasa ke semasa. Kami tak nak, di saat orang lain dah berjaya dapat pulangan sehingga 4 @ 5 angka sebulan, anda masih hanya mampu lihat.


Gerak lah sayang. Langkah ke hadapan. Langkah ke dalam TWB. Anda pasti akan rasa perubahannya. ☺


Berminat nak tahu lebih lanjut pasal Kursus Mobile Spa Termurah ni, hubungi saya terus, k!


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa




Terima Kasih

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH