Pages - Menu

19 January 2018

Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah di Seluruh Malaysia

Assalamualaikum semua 😊
Terima kasih sebab sudi singgah di blog saya ni.


InsyaAllah lately saya banyak kongsi mengenai mobile spa kan? Sama ada mengenai servis mahupun peluang untuk memiliki mobile spa sendiri.


Sebenarnya saya sendiri memang sangat suka dengan konsep ni. Dan sejak saya mula cebur diri dalam bidang ni pada 2015, saya boleh nampak betapa pesatnya servis ni berkembang di sekitar Malaysia.


Dan oleh sebab itu jugak, saya mulai peka mengenai harga kursus spa bergerak yang ditawarkan di luar sana.


Saya yakin kita sebagai orang yang mencari peluang bisnes spa bergerak ni mesti nak cari pilihan dan tawaran yabg terbaik yang boleh diberikan pada kita kan?


Setakat dalam pencarian saya, ada pro & cons. Ada yang harganya murah sangat. Tapi dapat sekadar ilmu teori dalam kelas. Tiada produk. Tiada modul. Tiada support group atau follow up selepas kelas.


Ada yang harganya sangat tinggi. Melebihi RM2500, malah ada yang RM5000. Tapi hanya memberikan 1-2 ilmu sahaja. Dan ada sesetengahnya tak ajar pun cara marketing.


Oleh sebab itu, kita harus bijak memilih. Buat jadual. Lihat pro & cons yang ada dan buat pilihan yang betul.

Spa bergerak kuantan

Mengikut pengalaman saya, penting untuk anda lihat kriteria-kriteria ni sebelum anda sertai mana-mana kursus spa yang ada.

1. Apakah kemahiran yang akan diajar? Dia ajar facial sahaja ke atau pakej untuk keseluruhan badan ke?

2. Adakah apa yang anda akan belajar tu berbaloi dengan harga yang anda akan bayar?

3. Ada dia sediakan produk atau alatan untuk anda gunakan selepas anda habis training?

4. Kursus spa tersebut diajar secara teori atau praktikal? Pastikan anda pilih yang ada praktikal terus ye? Teori semata tidak membantu anda untuk jadi beautician spa yang baik.

5. Adakah praktikal dilakukan secara beramai-ramai dalam dewan atau dilakukan secara one-to-one atau kumpulan yang kecil?

My advice, cari yang boleh dilakukan secara one-to-one atau dalam group kecil. Kurang daripada 7 orang. Ini akan berikan anda kelebihan untuk bertanya apa sahaja yang anda tak tahu atau tak faham.

6. Dapat modul yang dicetak? You better get it. Sebab belajar sekali belum tentu ingat. Bila ada modul, kita boleh semak balik.

7. Dah berapa ramai yang attend kursus ni? Apa feedback mereka? Apa review mereka?

8. Pastikan anda semak proven results yang ada selepas mereka training. Mereka dapat balik pulangan modal? Atau terus give up dan menyerah kalah?

9. Selepas selesai training, ada support group tak? Ini penting. Tak ramai orang yang hatinya betul-betul kental nak hadap pelbagai kerenah manusia sorang diri.

So support group sangat5 membantu.

10. Mereka ajar tak marketing skills, business skills, cara nak urus wang, cara nak dapat repeated customer? Penting tau semua ni. Takde la terkontang kanting nanti.

11. Produk apa yang mereka guna? Produk organik? Semulajadi? Produk dalam negara? Luar negara? Atau produk OEM yang macam cendawan tumbuh lepas hujan (dibuat di kilng yang sama, tapi brand berbeza).

Lihat dengan teliti. Produk tu ada ujian klinikal tak. Ada research tak? Berapa lama? Sebulan, 5 bulan, setahun, bertahun-tahun?

Barang tu bebas bahan kimia berbahaya tak? Atau masih ada je paraben, SLS, pengawet atau pewarna sintetik?

Kenapa penting ni? Sebab kita akan buat servis pada orang lain. Penggunaan barang yang salah adalah sangat tidak bermoral. Dan kita pun mungkin takkan dapat repeated customer.

12. Dia ajar sekali tak tips untuk cantik luar dalam? Haruslah cantik dua-dua ye. Cantik luar je, dalaman tak cantik pun nanti akan bagi effect jugak.

13. Berapa lama kursus tersebut? Bagi mak-mak yang ada anak terutamanya mestilah nak kursus yang pendek tapi berkualiti kan? Lama-lama nanti jenuh pula nak fikir mana nak letak anak.

14. Fleksibel ke tak kursus tu? Boleh bawa anak? Atau ia sangat formal sampai nak gelak pun takut.

15. Modulnya macam mana? Mudah tak? Ke ia dipenuhi dengan 40 teori tapi nak buat satu-satu sampai rasa give up sebab susah nak ingat.


Cuba amati kriteria-kriteria ni dalam pemilihan kursus spa bergerak anda. Dan kalau la semua ni ditawarkan dengan harga kurang daripada RM1.2k, anda rasa berbaloi tak?


Mestilah sangat berbaloi! Barulah kita boleh panggil ia kursus spa bergerak termurah tapi serba serbi lengkap. Tak payah susah-susah dah nak cekau benda lain. Wasting money & time.


Memang takkan jumpa dah tawaran kursus mobile spa paling menarik macam ni kat luar. Serius!


⚡ Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) dengan harga serendah RM1199 tapi anda dapat belajar 6 kos + 1 advanced kos.

   ✔ Full Facial & Face Massage
   ✔ Herb Sauna
   ✔ Lulur (Body Scrub)
   ✔ Mandian Aura Susu (Milk Aura Bath)
   ✔ Foot & Hand Spa
   ✔ Baby & Kids Spa

+ Macamana nak setup spa bermula daripada kosong! Langkah demi langkah.

⚡ Dapat produk organik, semulajadi, selamat, berkesan, terbukti iaitu SHAKLEE dengan kos lebih RM1k.

⚡ Trial kit spa & sijil yang diiktiraf oleh SSM

⚡ Modul lengkap dengan gambarajah.

⚡ Training one-to-one selama sehari sahaja. Anda tak perlu bimbang untuk minta cuti ke apa nak attend kelas ni.

⚡ Support group berterusan. Sampai bila-bila. Serius. Ini sangat membantu anda berkembang dalam bisnes ni.

⚡ 4 penjuru pendapatan. 1 spa dan 3 lagi? Itu akan kami reveal hanya pada masa training ☺

⚡ Waktu dan tempat? Jangan bimbang. Kita decide kemudian. Yang pastinya, anda pasti puas hati.

⚡ Peluang melancong ke luar negara! Special untuk ahli The Walking Beauty. Siapa ahli The Walking Beauty ni? Andalah.

»» Apa itu The Walking Beauty ««

Apabila anda sertai kursus spa bergerak ni, automatik anda menjadi ahli TWB ☺

          2015 : Trip ke Melbourne
          2016 : Trip ke Perth, Australia
          2017 : Trip ke Maldives
          2018 : InsyaAllah kami ke PARIS!

Boleh lihat gambar-gambar trip kami di sini »» Kelebihan menjadi ahli TWB ««


Dan sangat banyak PROVEN RESULTS orang yang dah berjaya bila sertai kursus spa bergerak paling murah The Walking Beauty ni.


Boleh follow FB saya yang sentiasa update kejayaan seorang-demi seorang ahli TWB. Alhamdulillah.


Pendek kata. Pakej kursus spa bergerak (mobile spa) The Walking Beauty ni sangat murah, sangat mampu milik, lengkap dengan segala ilmu daripada kosong hingga jadi hero, sangat bernilai dan berbaloi dengan wang yang anda laburkan dan ia sangat terbukti anda akan dapat balik modal anda dalam masa yang singkat !


Kursus spa bergerak (mobile spa) ni adalah yang termurah di Malaysia dan harganya adalah ALL-IN. Tiada cas tersembunyi. Dan anda tak perlu bagi kami apa-apa percent daripada pulangan spa anda! It's all yours ☺
Wahh.. Memang Kursus Spa Bergerak (Mobile Spa) Termurah!


Boleh juga baca ni



Penutup


Best kan? Kalau rasa best sangat, nak sangat join, menggeletar lutut nak dapat ilmu spa dariapada kursus spa bergerak (mobile spa) termurah di seluruh Malaysia ni yang boleh anda duit, jangan tunggu lagi ok! Bertindak segera! Take action!


Kenapa segera? Sebab harga ni mungkin meningkat daripada semasa ke semasa. Kami tak nak, di saat orang lain dah berjaya dapat pulangan sehingga 4 @ 5 angka sebulan, anda masih hanya mampu lihat.


Gerak lah sayang. Langkah ke hadapan. Langkah ke dalam TWB. Anda pasti akan rasa perubahannya. ☺


Berminat nak tahu lebih lanjut pasal Kursus Mobile Spa Termurah ni, hubungi saya terus, k!


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa




Terima Kasih

08 January 2018

17 Risiko Yang Kita Perlu Hadap Bila Kita Kurang Protein.

Selamat pagi.. Assalamualaikum korang 😄
Rindu tak bila E tak update? 🤣 Jadi pagi ni E nak kongsi sikit pasal protein ni.

Korang ingat tak dulu waktu sekolah menengah cikgu ajar pasal protein ni? 


Protein adalah makanan terpenting untuk tubuh badan kita. Asal perkataan “protos” (Yunani) bermaksud pertama muncul atau mengambil tempat pertama. 


Tubuh badan kita pula terdiri daripada #protein - tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma. Yang terbentuk daripada protein - antibodi, enzim, hormon. Sebahagiannya adalah protein - hemoglobin (berfungsi untuk mengangkut oksigen ke sel-sel tubuh). 


Sel-sel tubuh badan kita pula, bergantung kepada protein untuk berfungsi dengan baik bagi membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu yang dah lama (tua) serta menggantikan tisu-tisu yang rosak. Maka jelaslah Protein sangat penting untuk tubuh badan kita.


Jadi apa yang berlaku bila badan kita kekurangan protein?


Esp shaklee


17 #RISIKO Kekurangan Protein
==========================

✓ 1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah). 

Kalau anda selalu rasa pening, nak pitam, adalah lebih baik jika anda cek di klinik atau hospital. Anda mungkin mengalami anemia.

✓ 2. Kidney disease (penyakit buah pinggang). 

Ramai orang selalu kongsi kalau lebih protein akan menyebabkan penyakit buah pinggang. Hakikatnya kekurangan protein juga boleh menyebabkan penyakit ini. 


Dos yang disarankan diet (RDA) untuk protein untuk mereka bagi setiap kilogram berat badan.

  • 4 hingga 13 - ia adalah 0.95 gram per kilogram atau 0.43 gram per paun
  • 14 hingga 18 - ia adalah 0.85 gram per kilogram atau 0.39 gram per paun.
  • 18 tahun ke atas - 0.8 gram per kilogram atau 0.36 gram per paun. 

✓ 3. Liver (penyakit hati)

✓ 4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)

✓ 5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)

✓ 6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)

✓ 7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)

✓ 8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)

✓ 9. Poor wound healing (Luka lambat sembuh)

Protein sendiri merupakan binaan asas sel. Apabila badan kita luka sama ada luka kecil atau luka pembedahan, sel di bahagian luka telah cedera atau rosak.

Protein yang akan bertindak untuk membaik pulih sel yang rosak atau cedera. Oleh itu, protein membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

✓ 10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)

✓ 11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)

✓ 12. Irritability (Badan menggeletar)

✓ 13. Fatigue (Letih lesu)

✓ 14. Weakness (Lemah)

✓ 15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)

✓ 16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)

✓ 17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Pastikan anda mendapat protein secukupnya setiap hari :)


Shaklee kuantan, ee shaklee
Saya dah selesai minum protein saya  😄

Saya dah selesai dah ambil keperluan protein saya pagi ni 😄 Malam karang tambah lagi. Dan pilihan setia saya mestilah ESP 😙


Setiap hidangan ESP ni membekalkan 14gram non-GMO proteim soya berkualiti tinggi. Semua asid amino pun ada dalam ni. Termasuklah 9 asid amino yang badan tak boleh nak hasilkan sendiri. 


Saya dah menggembirakan badan saya pada hari ini. Anda pun boleh.


Jangan lepaskan prluang untuk dapatkan ESP anda sekarang ye. Ini nombor telefon saya. 0102888494. Whatsapp saya dan boleh panggil saya E 😊


Atau anda boleh terus klik pada butang di bawah ni.





Dengan setiap pembelian, anda layak dapat konsultasi percuma tau. Untung sangat.


Selamat berkenalan sahabat baru 😊 Saya E, pengedar Shaklee anda yang terbaik!


kursus spa bergerak




Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB) juga Pengedar Shaklee yang Sah.
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa yang menggunakan 100% produk Shaklee.
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
                   Rumah Sihat Ee
IG : eebeautyspa
       Vitamin.sihat.cantik




Terima Kasih

01 January 2018

Pakej Terkini Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty (TWB) Yang Sangat Murah dan Menguntungkan!

Hai korang! Oh saya sangat excited nak kongsi dengan korang pakej terbaru kursus spa bergerak The Walking Beauty yang baru launch harini.


Memang sangat menarik pakej terbaru ni. Serius!


Apa yang istimewa dengan pakej terbaru ni?


1. Korang akan didedahkan, diajar dan korang boleh terus praktik 6 benda.

📍 Full facial dan face massage (kalau kat luar nak ambil ni 2 course berlainan ok)

📍 Sauna herba

📍 Mandian aura susu

📍 Body scrub atau orang tradisional panggil lulur

📍 Foot & hand spa  (kalau kat luar, dua pakej ni pun asing)

📍 Baby spa! Haaa ini special untuk pakej baru ni. Percayalah, baby spa ni akan jadi trending satu hari nanti. Sekarang pun ramai dah yang cari tau!


2. Bila korang join kursus spa bergerak The Walking Beauty pada bulan ni, korang berpeluang untuk rebut peluang nak dapat free tiket ke PARIS! Uish. Macam tak percaya je kan?


Kursus spa bergerak, mobile spa , twb , the walking beauty
Haa, ni poster direct daripada pengasas. 

Percayalah wei. Bukan senang nak dapat peluang ni. Mana nak cari kursus yang macam ni. Dah la korang belajar spa. Buat spa kat orang, nanti korang dapat duit. Siap boleh pergi Paris! Adoi. Sesak dada fikir betapa bestnya kursus ni.

3. Korang dapat trial kit, produk spa & baby, sijil. Banyak kan? Itulah istimewanya.


Nilai produk yang korang akan dapat tu pun nilainya RM1000 lebih ok! Ini korang memang takkan dapat kat mana-mana kursus.


4. Paling penting, support group! Korang pergi baca buku yang usahawan yang berjaya dah tulis. Memang support group, team sangat penting. 


Antara buat sorang, dengan buat dengan team. Yang ada team ni lebih cepat capai kejayaan. Lebih cepat kaya. Korang nak kaya tak?

Even dalam Islam pun anjurkan buat kerja secara berjemaah. Dalam solat pun, bila jemaah, pahalanya 27 kali ganda lagi banyak daripada solat sorang. Betul?


Haa, tu korang kena fikir. Dan semua di atas ni korang akan dapat dengan harga SUPER DUPER MURAH!


RM1199 je! 


Korang boleh survey, harga ni sangat murah untuk apa yang korang akan dapat ni. Tapi survey jangan lama-lama. Value TWB ni lagi tinggi tau daripada rumah. Lambat, orang sapu. 


Di saat orang lain dah dapat 4 angka sebulan, korang masih nak survey lagi. Rugi!


Ok tu je nak bagitau. Kalau minat korang boleh contact E terus.


>> 0102888494

Ni link whatsapp..

>> www.wasap.my/60102888494

Nak pergi usha FB pun boleh. Nah link

>> Shasratul Ameerah

FB page boleh pergi ke link ni..

>> Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa

Nak usha IG? Boleh juga. Korang pi cari @eebeautyspa.


Kalau serius, jangan tunggu-tunggu. Itu pun salah tu ciri orang berjaya. 👍💪


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa



Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa


Terima Kasih

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH