Pages -Menu for Ee Beauty Spa

11 December 2017

Kursus Spa Bergerak Termurah di Malaysia - The Walking Beauty

Assalamualaikum. Selamat sejahtera semua 😊

Hari ni saya sangat berbesar hati, sangat gembira nak kongsi dengan anda satu peluang bisnes yang sangat trending sekarang iaitu..

Bisnes Spa Bergerak!

Kenapa saya kata ianya trending? Ini buktinya.

Perasmian Putti Mobil Spa

3 hari lalu, iaitu pada 8 Disember 2017, Datin Seri Rosmah Mansor merasmikan satu Majlis Pelancaran Puteri Mobil Spa di PWTC, Kuala Lumpur. Berita penuh boleh baca di sini.

Bukan itu sahaja, ramai artis mahupun orang-orang yang sangat sibuk bekerja menggunakan perkhidmatan spa bergerak ni. Maklumlah, sekarang semua nak yang mudah, kan?

Dan oleh sebab ini, tertubuhlah satu projek pada tahun 2015 di bawah kelolaan Puan Ainul Shahrazad yang diberi nama THE WALKING BEAUTY (TWB).

Twb, the walking beauty
Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty

Ianya peluang yang sangat besar untuk anda mempelajari spa treatment seperti facial, face massagebody scrub (lulur), sauna, aura bath dan juga spa kaki & tangan. Lengkap untuk menghasilkan sebuah pakej pengantin. Menarik bukan?

Projek spa bergerak ini khusus kepada para WANITA  yang inginkan peluang pekerjaan yang menjamin kehidupan sehingga ke AKHIR HAYAT. In fact, ianya boleh diwarisi kepada anak anda! Wow!

Ia sesuai sama ada untuk dijadikan ‘part-time’ mahupun ‘full-time’. Terpulang pada anda. Ramai juga ahli The Walking Beauty ni yang akhirnya berhenti kerja dan menjadikan spa sebagai kerjaya sebenar dia. Termasuklah saya 😄

Dan sekarang kami menubuhkan satu team yang terdiri daripada beautician spa untuk mengadakan kursus usahawan spa bergerak yang murah dan mampu milik bagi semua para wanita. Ianya tidak terlalu mahal dan sangat berbaloi.

The walking beauty, twb

Kenapa Home Spa atau Mobile Spa?


Sebenarnya konsep spa di rumah atau spa bergerak ni adalah cara yang paling sesuai dan berpatutan bagi anda yang baru nak bertapak dalam bidang perniagaan. Ia tidak memerlukan kos yang tinggi malah ia sangat menjimatkan.


Anda juga pasti maklum, untuk mulakan bisnes spa biasa perlukan modal yang sangat tinggi. Mari kita kira secara kasar perbelanjaan asas yang diperlukan.


1. Sewa kedai : RM1500 sebulan (bergantung pada tempat. Lagi strategik tempat yang dicari, semsetinya sewa lebih mahal!)

2. Bil air & elektik : RM100 – RM200 sebulan (bergantung kepada alatan yang digunakan. Semakin besar dan powerful barangan tu, semakin tinggi la kos bil air & elektrik anda).

3. Setup kedai : RM3000 (ini anggaran. Lihat juga sejauh mana kebijaksanaan dan kerajinan anda untuk DIY)

4. Barangan spa (katil, bath tub, sauna dan lain-lain) : RM5000

5. Produk spa : RM500 (mungkin tahan selama beberapa bulan)



Dan jumlahnya sahaja dah cecah RM10k! Ini masih belum termasuk pendaftaran syarikat, legal fees dan sebagainya. Pening? Jangan bimbang. Inilah tujuan kursus spa bergerak The Walking Beauty ditubuhkan. Ianya khas untuk membantu anda merealisasikan impian anda!



Anda tak perlu pening fikir untuk keluar awal pagi, buka spa, setup spa dan menunggu seharian untuk pelanggan datang ke kedai anda. Kami berikan anda cara yang paling mudah dan paling murah.


Kursus spa bergerak, twb
Home spa yang simple tapi sangat selesa.


The walking beauty, twb
Mudah kan untuk setup spa di rumah?


Jika anda lebih suka buat spa dari rumah, anda boleh menunggu pelanggan datang ke rumah anda di samping anda sendiri boleh siapkan kerja-kerja di rumah. Anda juga boleh menjaga anak sendiri.



Dan jika anda memilih untuk menjalankan spa bergerak, cuma perlu keluar apabila ada janji temu dengan pelanggan. Masa yang lain, anda bebas buat kerja lain.



Pendek kata semuanya bergerak di dalam kediaman sahaja. Bukan sahaja mudah malah ia sangat menjimatkan. Malah ia juga sangat memudahkan pelanggan anda. Mereka tak perlu susah-susah menghadap trafik dan mencari parking. Segalanya tersedia di depan mata 😄



The walking beauty, twb
Buat spa di mana-mana sahaja

Kita sedia maklum, zaman sekarang, orang berlumba-lumba dan sangat sibuk. Mereka tak sempat nak pergi ke kedai spa. Maka itulah tawaran kita. Spa bergerak yang boleh terus datang ke rumah mereka, tanpa mereka perlu pening-pening mencari masa dan peluang.



Sebab itu, saya sangat yakin dan percaya, spa di rumah dan spa bergerak ni boleh membantu anda keluar daripada kemelut kemiskinan dan kesempitan yang anda sedang alami sekarang. Percayalah.


Di sini saya lampirkan satu artikel mengenai 7 tips yang mesti dikuasai sebelum memulakan sesuatu perniagaan.


Baca dan hadamkan.


Apa yang bakal anda pelajari dengan menyertai Kursus Usahawan Spa “The Walking Beauty”?


Melalui  Projek Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty, peserta akan didedahkan dengan cara bagaimana untuk mereka mulakan perniagaan spa bermula daripada perkara paling asas sehingga mereka mampu menjana pendapatan 4-5 angka sebulan. Dan paling seronok, ianya hanya DARI RUMAH!


Malah, peserta juga akan diajar bagaimana menjana pendapatan sehingga boleh buat duit SETIAP HARI dan berpeluang mendapat Recurring Income (pendapatan berulang-ulang) sesuai dengan ilmu yang mereka pelajari dan usaha mereka untuk dapatkannya.


Latihan spa yang akan diberikan kepada peserta adalah meliputi 6 treatment iaitu:

1. Facial
2. Face massage
3. Lulur (Body scrub)
4. Sauna Herba
5. Mandian Aura Bunga
6. Spa Kaki & Tangan


Dan bukan itu sahaja. Peralatan asas untuk memulakan spa akan diberikan kepada peserta. Sebaik sahaja latihan selesai, peserta akan terus mendapat sijil yang berdaftar di bawah SSM.

The walking beauty, twb
Nampak kotak cantik tu? Dalam tu ada trial kit special

Peserta juga berpeluang untuk menyertai LAWATAN KE LUAR NEGARA anjuran The Walking Beauty dan akan dimasukkan ke dalam support group yang sangat meriah dengan ilmu, perkongsian dan pertanyaan masalah. Jadi anda tidak perlu risau kerana anda tidak berseorangan.



Siapa yang patut sertai Projek SPA “The Walking Beauty”?


Ada 8 golongan sasaran yang PATUT menyertai projek ini:
1.    Wanita yang berhasrat memiliki Spa sendiri

2.    Mereka yang berminat dengan perniagaan SPA tetapi tiada modal yang besar

3.    Mereka yang ingin menjalankan perniagaan dari rumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang hendak dijalankan

4.    Mereka yang bekerja full-time dan ingin memulakan perniagaan dari rumah secara part-time

5.    Para surirumah yang sedang mencari perniagaan yang boleh dijalankan dari rumah secara sampingan

6.    Para graduan yang masih menganggur dan ingin mencari duit untuk meneruskan kehidupan

7.    Pelajar IPT yang ingin menjalankan perniagaan sampingan untuk menampung duit poket di kolej

8.    Atau pengusaha SPA sendiri yang dibelenggu dengan hutang dek kerana tiada/kurang pelanggan dan terpaksa membayar sewa kedai yang tinggi



Mengapa perniagaan SPA Tanpa Kedai adalah Bisnes yang sangat menguntungkan?


1.    Permintaan untuk HOME SPA yang sedang meningkat pada masa kini

2.    Boleh dijalankan di mana-mana walaupun ketika sedang bercuti

3.    Tiada risiko untuk bankrup kerana modalnya sangat kecil

4.    Tidak perlu berhutang atau membuat loan dengan bank untuk membuka kedai dan membeli peralatan SPA

5.    Boleh dimulakan secara sambilan pada hujung minggu

6.    Bisnes ini mudah dibina, fleksibel dan risiko untuk gagal yang rendah (amat sesuai buat wanita yang sudah mempunyai anak dan keluarga)

7.    Hasil keuntungan lebih besar kerana tidak perlu sewa kedai dan upah pekerja



Apa kata mereka yang sertai kursus spa bergerak The Walking Beauty?


Alhamdulillah, dalam 3 tahun pertama sejak Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty ditubuhkan, beratus-ratus beautician spa telah dilahirkan di seluruh Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.

Dan yang lebih menarik, ia juga telah sampai ke Singapura, Dubai dan Australia. Ke mana kaki ahli The Walking Beauty dijejak, di situ jugalah akan lahir lebih ramai beautician spa.

Peserta Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty juga terdiri daripada pelbagai latar belakang. Ada yang bekerja sebagai jurutera, jururawat, planner, guru, akauntan, pegawai bank dan macam-macam lagi. Tak kurang juga ada yang menjadi suri rumah tangga, malah tak kurang juga pelajar IPT. Sangat hebat mereka mengambil peluang yang ada.

Di sini saya lampirkan beberapa testimoni daripada mereka yag dah sertai Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty. Mari kita baca apa kata mereka.
The walking beauty, twb, review
Pelanggan pun puas hati.

The walking beauty, twb, review
Siapa tak suka kalau ia natural produk kan.

The walking beauty, twb, review
Duit gaji bulanan tidak berusik

The walking beauty, twb, review
Berhenti kerja dengan senang hati.

The walking beauty, twb, review
Sememangnya modal sangat minima!

The walking beauty, twb, review
Hujung minggu sahaja boleh dapat ratus-ratus

The walking beauty, twb, review
Rezeki pertama sehari selepas training. Mudahnya.

The walking beauty, twb, review
2 jam je dah dapat hampir RM200

The walking beauty, twb, review
Semua orang suka cantik

The walking beauty, twb, review
Hanya 3 hari! Dah dapat cover duit modal.

The walking beauty, twb, review
RM240 untuk facial 4 orang dalam masa 2 hari.

The walking beauty, twb, review
Feedback daripada suri rumah

SubhanAllah, seronok kan? Kami lebih seronok bila dapat bantu orang ramai keluar daripada kesempitan hidup yang dihadapi. Boleh nampak perubahan hidup mereka. Kalau dulu cukup bulan je poket kering, sekarang bila-bila pun ada.Malah ia boleh tampung perbelanjaan lain yang diperlukan saat terdesak.

Ada surirumah yang berjaya dapat RM990 dalam masa 4 hari. Berkat kesungguhan dan usaha yag ditunjukkan. Ada juga yang menggunakan duit spa sebanyak RM2000 untuk menampung majlis perkahwinan. SubhanAllah. Tiada yang lebih indah selain daripada dapat membantu orang yang memerlukan.


Kelebihan dan Keseronokan menjadi sebahagian daripada Beautician Spa “The Walking Beauty”



1. Bimbingan dan networking terbaik yang pernah saya jumpa! Setiap permasalahan, pasti kami sama-sama bincang dan atasi. Setiap ilmu baru yang kami dapat, kami kongsi dalam group. Setiap hari, pasti ada motivasi daripada pengasas kita.


Terbaru, demi menimbulkan rasa seronok dan keterujaan pada bisnes sendiri, satu contest diadakan. Iaitu “SOHO Contest TWB”.



Dan hasilnya,


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review



Cantik kan? Kajian mengatakan tempat kerja kita mempengaruhi produktiviti. Betul kan


Dan sememangnya support group ni sangat penting tau. Biasanya bila kita buat soang-sorang, bila ada ujian sikit kita akan cepat putus asa. Rasa lemah. Tapi dengan support group, masing-masing tolong berikan semangat dan penyelesaian.


Tiada yang mustahil.



2. Satu perkara yang ahli Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty gemar lakukan sepanjang tahun iaitu.. MELANCONG!

Untuk pengetahuan anda, sejak The Walking Beauty ditubuhkan pada tahun 2015, setiap tahun kami telah buat penggambaran video di luar negara!


Nak bawa anak? Tiada masalah 😄


Nak tengok gambar kami melancong?


The walking beauty, twb, review
2016 di Perth Australia

The walking beauty, twb, review
2017 di Maldives!

The walking beauty, twb, review
2017 di Maldives!

Dan insyaAllah.. 2018 kami akan ke Paris!


Jika anda gemar melancong dan puaskan hati sendiri dengan sesuatu yang anda suka, ianya ada dalam The Walking Beauty!


Kita dah tak perlu bimbang pasal kos. Kos minima, terbaik! Hehe. Pengasas the walking beauty merupakan seorang wanita high class yang sangat suka melancong. Jadi beliau banyak tahu cara yang menjimatkan, melancong dengan jimat.


Bayangkan perbelanjaan ke Maldives pada tahun ini Cuma menelan belanja RM1600 all-in! Termasuk tiket kapal terbang, penginapan dan semuanya. Kalau pergi sendiri agak-agak boleh dapat tak harga tu?


Dan kebanyakannya memang gunakan pendapatan bisnes spa mereka je. Tak perlu fikir nak cekau duit lain dah.


Dan sekali lagi saya nak beritahu. Pada tahun 2018, kita akan ke Paris!

The walking beauty , twb,


Promosi Pakej Kursus Usahawan Spa “The Walking Beauty” pada bulan Disember 2017


Di dalam Pakej Spa bulan Disember ini, anda bakal mempelajari 5 courses :

1.    Facial + Face Massage
2.    Body scrub
3.    Sauna
4.    Aura bath
5.    Foot & hand spa

Anda juga akan mendapat :

1.    Sijil
2.    Trial kit spa
3.    Access ke Group Support
4.    Produk kecantikan

Kesemua ini hanya dengan RM 999. Percayalah. Ini yuran kebijaksanaan anda.


Jika anda survey di luar, 5 courses ni mencecah RM2500. Di sini anda dah jimat RM1501 tau!


Dan promosi ini akan berakhir bulan ini sahaja! Jan 2018, harga baru akan diperkenalkan.


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Hubungi :




Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa






Terima Kasih

2 comments:

Zharif Azis said...

Wow bestnya ada kepakaran utk buat spa sendri. Tp yg xbestnya nanti adalah kawan2 or sedara mara mintak harga kawan2 😖

Shasratul Kamaruddin said...

😅😅 Itu selali berlaku. But we have to be profesional. Ada masa yang tengH buat promo boleh la. Hehe

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH