Pages - Menu

27 December 2017

Bengkak Tonsil Pada Anak Kecil, Atasi Dengan 5 Cara Mudah

Assalamualaikum, hai. Selamat sejahtera semua.


Semalam saya ada terima sorang customer yang tanya mengenai cara nak atasi tonsil pada anaknya. anaknya baru berumur 3 tahun lebih.


Kesian tau bila anak kecil kerap kena bengkak tonsil ni. Sekejap-sekejap mesti tak sihat, melepet je.


Sekarang ni pulak, makin kerap kan kita dengar pasal tonsil ni? Sebelum kita tengok cara atasi, jom kita kenal dulu apa tu tonsil dan bengkak tonsil.


Apa itu tonsil dan bengkak tonsil?


Ni beza tonsil biasa dan tonsil yang dah terjangkit


Tonsil menurut My Health ialah gumpalan tisu limfoid (sub-eputelium) yang terletak di bahagian tekak kita (orofarinks).


Fungsi sebenar tonsil ni adalah untuk halang apa-apa kuman atau bakteria masuk ke dalam badan manusia. Kira macam guard la kan. Dan dia jugak penting untuk bina imun badan.


Tapi bila terlalu banyak kuman atau bakteria nak masuk, dia pun tak terlawan juga. Sebab tu kadang-kadang ia akan terjangkit juga. Dan ini kita panggil tonsilitis atau bengkak tonsil.


Apa puncanya tonsilitis ni?

Ia biasanya disebabkan oleh jangkitan virus atau bakteria. Biasanya disebabkan oleh virus. Hanya 10-30% kes disebabkan oleh bakteria.


Tanda-tanda anak anda kena tonsilitis

Ada beberapa tanda yang boleh dikenalpasti bilamana anak anda kena serangan tonsilitis ni


☞ Tonsil jadi bengkak
☞ Sakit tekak. Kadang-kadang sampai tak lalu nak makan.
☞ Ada ulser atau radang pada tekak. Nampak merah-merah gitu.
☞ Ada selaput putih pada tonsil.
☞ Sakit kepala
☞ Susah nak menelan
☞ Demam
☞ Loya dan muntah
☞ Susah nak bernafas


Simptom-simptom ni kita kena tahu dan pantau. Kesian kalau dibiarkan. Silap-silap kalau teruk memang masuk dewan bedah.

Saya sendiri masa kecil-kecil dulu doktor pernah diagnos tonsilitis ni dan dia sarankan untuk bedah dan buang.

Ayo.. Takut ok nak masuk bedah-bedah ni. At last ada la mak guna beberapa cara ni nak kasi surut bengkak tu.


Cara efektif nak rawat tonsil

Tonsilitis ni takde la bahaya sangat kalau ikutkan pada asalnya. Tapi jangan dibiarkan. Bila dibiarkan, ia bermaksud kita membiarkan je bakteria atau virus tu berleluasa.

Beberapa cara yang efektif ni kita boleh lakukan pada anak-anak.

1. Minum air secukupnya.

Tonsil bengkak

Ini penting supaya anak tak terdehidrasi. Biasanya anak yang ada radang tonsil ni, makan tak lalu. Air apatah lagi. Sebab dia rasa pedih nak telan.


Tapi kita tak boleh biarkan. Gunalah cara apa sekalipun, pastikan anak minum secukupnya.


Bagi bayi yang masih menyusu, teruskan penyusuan seperti biasa. Biasanya bayi yang minum susu ibu ni lebih tenang dan mudah nak suruh dia minum susu.


Tenang agaknya bila kita peluk dia, lupa dah rasa sakit tadi.


Tapi kalau bayi kurang menyusu, kena cepat-cepat pergi jumpa doktor ye.


Untuk bayi, kalau nak tahu dia cukup minum ke tak, cek pampers dia. Kalau kurang air kencing atau memang kering untuk jangka masa maksimum 4 jam, itu bermakna bayi anda terdehidrasi.


2. Beri anak makan aiskrim.

Tonsil shaklee


Rasa sejuk aiskrim tu akan beri kelegaan pada tekak anak. Tak semestinya aiskrim. Apa-apa je yang berikan rasa sejuk, boleh berikan pada anak.


3. Minum jus lemon dan madu.

Tonsil shaklee


Lemon mempunyai sifat semulajadi sebagai antibakteria dan antivirus yang sangat baik. Lemon juga boleh tingkatkan sistem imun tubuh.


Madu pula bersifat melindungi. Campuran lemon dan madu ni akan bantu kurangkan dan lindungi tonsil daripada jangkitan virus dan bakteria.


Boleh juga dibuat berkumur selama 30 saat setiap 2 jam. Ia akan mempercepatkan pengecutan tonsil.


4. Berkumur dengan air garam

Tonsil kanak-kanak

Kalau anak dah pandai berkumur, boleh guna cara ni. Tapi pastikan anak tak telan ye.


5. Jaga persekitaran anak

Tonsil shaklee

Dalam keadaan yang tidak sihat, jauhkan anak daripada sebarang persekitaran yang tidak sihat.


Jauhkan anak daripada orang yang merokok. Tanpa kita sedar, walaupun perokok tidak merokok dihadapan anak, namun masih ada sisa molekul asap rokok yang melekat di badan perokok.

Shaklee

Ini sebenarnya jauh lebih bahaya berbanding asap rokok itu sendiri. Sebaiknya minta perokok membersihkan diri, mandi, tukar pakaian, barulah boleh berada dekat dengan anak.


Buat masa anak tak sihat ni, elakkan berada di luar. Berehat saja di rumah sehingga anak betul-betul sembuh.


Pastikan juga keadaan sekitar adalah bersih. Guna penapis udara juga adalah pilihan yang bijak.


6. Jika ia berlarutan atau sangat kerap berlaku, anak juga kerap demam dan tak sihat, ini bermakna sistem imun badan anak adalah lemah.


Cara terbaik adalah bantu anak tingkatkan sistem imun mereka. Cara ini lebih sesuai untuk anak yang berumur setahun ke atas. Untuk anak di bawah setahun, saya kongsikan di post akan datang.


Saya cadangkan kita bantu anak untuk ambil suplemen Nutriferon dan Mealshake.


Tonsil shaklee


Nutriferon ni dicipta oleh pakar imun dunia, Dr. Yasuhiko Kojima.


Beliau menemui interferon dan lakukan penyelidikan selama 40 tahun untuk cari sebatian semulajadi yang boleh bantu rangsang pengeluaran interferon daripada badan kita.

Shaklee kuantan

Terhasil daripada ekstrak 4 tumbuhan semulajadi yang hebat, ia membantu untuk dorong pengeluaran interferon daripada tubuh.

Interferon ni penting tau. Kelebihannya bila kita dapat keluarkan interferon daripada badan,

1. Tingkatkan sistem imun dalam masa 3 hari sahaja.

2. Lindungi badan kita daripada serangan influenza, virus, mikrob dan lain-lain.

3. Ringankan stress dan kelesuan.


Tonsil

Mealshake pula merupakan makanan rendah lemak, rendah asid glisemik dan kaua dengan 19 jenis vitamin utama yang penting untuk badan anak.

Bila badan anak cukup zat, lengkap dengan khasiat, virus dan bakteria susah nak menyerang.


InsyaAllah dalam post seterusnya, saya juga akan kongsi beberapa testimoni daripada ibu-ibu yang berpuas hati dengan Nutriferon dan mealshake Shaklee.


Alhamdulillah selesai perkongsian Ee dengan anda semua. Bagi sesiapa yang berminat untuk dapatkan set tonsil ni, boleh dapatkan konsultasi dan ajukan pertanyaan terus di sini atau whatsapp Ee. 010-2888494. InsyaAllah Ee bantu sebaik mungkin.


Nak lebih mudah? Klik je terus pada butang di bawah. Semudah A B C dan anda akan dapat terus set tonsil anda!


 Set Tonsil Kanak-kanak Shaklee


Satu benda yang Ee rasa seronok sangat nak buat adalah bantu anda yang alami masalah sama dengan Ee. Betul kan? Bila kita alami sesuatu perkara, kita akan lebih faham keadaan orang yang alami perkara yang sama dengan kita :-)



Shasratul Ameerah Kamaruddin (Ee)
010-2888494
Pengasas Ee Beauty Spa
Certified Beautician & Spa Trainer.
ID : 1095681


Terima Kasih

17 December 2017

7 Tips Penting Dan Berguna Sebelum Memulakan Bisnes

Hai semua.


Petang ni saya kongsi sikit tentang 7 tips berguna sebelum anda memulakan sesuatu perniagaan. Sebenarnya post ni saya terjumpa masa tengah survey-survey tips menguruskan bisnes. Dan saya rasa tips ni sangat berguna untuk ramai orang di luar sana.


Tips ni saya ambil daripada blog The Vocket. Isinya saya kongsi kat sini ye.



1. Jangan Merompak Duit Syarikat Sendiri
Apabila kita memulakan perniagaan kecil, lazimnya dorongan yang kuat adalah isu kita mahu mencari duit tambahan bagi mencukupkan perbelanjaan hidup seharian.
Bererti, kita berniaga kerana kita tidak cukup duit.
Inilah faktor yang menyebabkan amat sukar hendak menahan diri daripada membelanjakan duit keuntungan dari bisnes kecil itu.
Akibatnya, kita tidak peduli hendak mengasingkan yang mana duit bisnes, yang mana duit peribadi. Asingkan perbelanjaan syarikat dan perbelanjaan peribadi. Buat 2 akaun bank. Satu untuk syarikat. Satu untuk sendiri.
Rekod semua perbelanjaan syarikat dalam buku kira-kira. Apabila bisnes sudah mampu mengaji akauntan, gajikan akauntan untuk menjaga duit syarikat.
2. Jangan Menyewa Kedai
Orang Melayu memang mempunyai idea yang pelik berkenaan bisnes. Kepada orang Melayu, ‘bisnes’ disamakan dengan ‘kedai’. Asal bisnes, mesti buka kedai.
Belum apa-apa, banyak yang memulakan berfikir dengan berkata kepada diri sendiri, “Nak buka kedai apa?” Apabila kita beritahu kita buat bisnes, nanti mereka bertanya, “Kedainya di mana?”
Malah ada peniaga Melayu yang membuka kedai sebab biar mudah bila nak jawab orang bertanya!
Lebih haibat lagi, bagi orang Melayu kedai adalah lambang kejayaan.
Apabila kita berjaya membuka kedai francais yang cantik dan mahal, kita rasa kita sudah berjaya. Hati bukan main gembira, walaupun hutang bank beratus-ratus ribu.
Kawan-kawan dan saudara-mara kagum dan mengucapkan tahniah! Tidak lama kemudian, kedai francais terpaksa ditutup.
3. Jangan Ambil Bank Loan Untuk Membuka Bisnes
Ini lebih-lebih lagi apabila bisnes itu adalah bisnes pertama yang hendak dicuba. Statistik ini sangat penting:
• 93% bisnes bungkus dalam tempoh 3 tahun selepas beroperasi. Bersedialah untuk mengalami bisnes pertama kita bungkus!
• Jangan membuat produk sendiri secara OEM. Ingat statistik di US yang mendapati 84% produk baru berakhir tersungkur dalam pasaran.
• 80% bisnes yang menggunakan duit bank dan duit grant akhirnya tutup.
Jangan buka bisnes francais. Francais sudah tentu menggunakan bank loan.
Mulakan bisnes dengan duit yang ada dalam tangan. Modal bisnes pertama jangan lebih daripada RM2,000. Jika bisnes lingkup, duit hangus, kita takkan jadi papa. Kita dapat bangun semula, dan cuba semula.
4. Pilih Produk Yang Mudah Dijual
Jangan salah memilih produk pertama yang kita mahu jual bagi memulakan bisnes. Apabila barang itu sukar dijual, kita boleh patah semangat.
Bagi tujuan belajar memulakan bisnes pertama, pilih barang yang sangat mudah dijual. Orang bisu pun dapat menjualnya.
Pilih barang yang permintaannya memang sentiasa tinggi. Orang tengok barang itu, dia terus mahu membeli. Kita letakkan sahaja kad dengan tulisan harga.
Ingat! Setiap kali orang membeli barang kita, walaupun marginnya amat kecil, tetapi semangat juang kita naik. Kita semakin percaya kita mempunyai bakat bisnes. Kita semakin kuat tekad mahu meneruskan perjuangan.
5. Tidak Menangguhkan Kepuasan
Apabila duit sudah masuk dalam akaun bank syarikat dengan steady, kita akan mula gelap mata. Kita sudah membayangkan barang-barang yang kita mahu beli. Kita sudah membayangkan kereta-kereta mewah. Kita sudah membayangkan banglo-banglo mewah. Kita sudah membayangkan jam-jam mewah. Kita sudah membayangkan barang kemas yang mahal-mahal.
Tangguhkan kepuasan dahulu. Kajian menunjukkan bahawa orang yang berjaya adalah orang yang sanggup menangguhkan kepuasan.
6. Berkuli Dahulu Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri
Berkuli adalah suatu strategi bersekolah dalam bidang keusahawanan. Ia strategi belajar bisnes terus secara praktikal, tidak ada sesi khusus untuk belajar teori-teori yang tinggi dan berbelit-belit.
Budaya berkuli adalah strategi yang sangat efektif bagi tujuan belajar ilmu-ilmu bisnes praktikal dan skill-skill asas dalam sesuatu sektor bisnes.
Contohnya:
• Jika mahu membuka kedai hardware, berkulilah dengan towkay kedai hardware.
• Jika mahu membuka spa, berkulilah dengan bekerja di spa.
• Jika mahu membuka bisnes transport, berkulilah di syarikat transport.
• Jika mahu membuka bisnes memborong hasil laut, berkulilah dengan peraih ikan.
Dalam bahasa Inggeris konsep berkuli disebut ‘apprenticeship’. Dipinjam menjadi ‘perantis’ dalam Bahasa Melayu.
Budaya apprenticeship sangat kuat dalam budaya bisnes orang Cina dan di negara Jerman.
7. Mengubah Mindset Makan Gaji Kepada Mindset Majikan
Memulakan dan menjayakan sesuatu bisnes memerlukan ketahanan psikologi yang tinggi bagi menanggung stres dan cabaran bisnes.
Mindset seorang usahawan amat berbeza dengan mindset seorang individu yang makan gaji. Mindset usahawan inilah yang akan memacu mereka untuk memulakan bisnes, mengatasi segala halangan dan berjaya dalam bisnes.
Sebelum tuan berhenti kerja, tuan perlu menghadam dan menjiwai mindset usahawan ini.
*****


Terbaik kan tips ni? Semoga kita sama-sama dapat manfaat. InsyaAllah.



Bakal jutawan wanita :)





Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa


Terima Kasih

6 TIPS MEMILIH KURSUS SPA BERGERAK TERBAIK

Assalamualaikum  :)



Anda dah sampai sini ni. Dah tentu-tentu tengah cari kursus spa bergerak kan? Rileks. Anda kena timbang kelebihan dan kekurangan sesuatu kursus sebelum masuk dan labur duit anda ye. Saya pun tak nak anda labur duit banyak-banyak tapi nanti anda terkontang-kanting seorang diri.



Hari ni saya kongsi sikit mengenai 6 tips yang saya rasa penting sebelum anda join sesuatu kursus spa. Penting tau! Ini yuran kebijaksanaan anda. Jadi kena gunakan dengan bijak.



6 TIPS MEMILIH KURSUS SPA BERGERAK TERBAIK.


1.  Pastikan MODAL yang dikeluarkan kurang daripada RM2000. Ini yang sebaiknya. Ini juga ada saya kongsikan di post saya ( 7 Tips Penting Sebelum Memulakan Bisnes!)


2. Pastikan ada PROVEN RESULT, iaitu bukti yang menunjukkan ilmu yang anda akan dapat ni mampu memberikan pulangan yang lumayan. Bukan sekadar teori semata.


3. Masa dan training yang FLEKSIBEL supaya anda tak perlu susah-susah untuk merantau jauh-jauh untuk dapat ilmu yang berharga tu.


4. DIPERCAYAI. Anda semestinya tak nak ditipu kan?


5. MUDAH DAN PADAT. Biat ilmu yang anda dapat itu mudah untuk anda aplikasikan tapi ia padat dengan tips dan cara untuk bina spa bergerak anda.


6. Pastikan ianya BERBALOI. Tolong survey dulu kelas yang anda nak pergi tu.




Nah 6 tips penting untuk anda. Saya pun dulu buat kira-kira ni untuk join kursus spa tau. Dan akhirnya saya tetap dengan pendirian saya untuk pilih THE WALKING BEAUTY!



kursus spa bergerak
Kursus spa bergerak The Walking Beauty

Kenapa saya kata KURSUS SPA BERGERAK THE WALKING BEAUTY adalah yang terbaik?



1. MODAL untuk join kursus spa bergerak ni tak sampai RM1K pun! Harini belajar, esok dah boleh gerakkan spa dan ambil pelanggan.


2. PROVEN RESULT yang sangat banyak. Boleh tengok beberapa testimoni yang saya lampirkan di sini (The Walking Beauty : Kursus Spa Murah di Malaysia) . Saya juga lampirkan testimoni saya sendiri. (Review : The Walking Beauty). 

*notakaki : Pakej spa yang ditawarkan di link tersebut dah berubah :)


3. Ia sangat FLEKSIBEL. Anda boleh bincang dengan kami mengenai masa dan tempat latihan. 


the walking beauty
Sambil buaikan anak boleh

kursus spa bergerak
Sambil bercuti pun boleh.

4. DIPERCAYAI. Tiada sebarang cas tersembunyi. Dan anda boleh nikmati sepuasnya apa sahaja hasil yang anda dapat daripada TWB, itu adalah hak kepunyaan anda 100%. Tiada satu sen pun keuntungan anda yang perlu anda berikan kepada kami :)


5. MUDAH DAN PADAT. Bayangkan anda akan belajar 5 courses + 1 advanced course hanya dalam masa 3-4 jam! Terkejut kan? Tapi itulah TWB. Walaupun tak sampai sehari, ilmu dan praktikal ni sangat powerful dan padat. Sila sediakan plastik sebab anda mungkin termuntah dengan lambakan ilmu spa yang akan kami kongsikan kepada anda.


6. BERBALOI sangat! Bayangkan hanya dengan modal RM999, anda akan dapat belajar

1.    Facial + Face Massage
2.    Body scrub
3.    Sauna
4.    Aura bath
5.    Foot & hand spa

+ 1 course yang sangat special. Bagaimana bina spa bergerak anda langkah demi langkah. Satu-satu kami akan terangkan.

Anda juga akan mendapat :

1.    Sijil
2.    Trial kit spa
3.    Access ke Group Support
4.    Produk kecantikan


Dan yang lebih menarik, training yang kami adalah adalah secara one-to-one. Boleh
setkan jika anda nak training 2 - 4 orang juga. Yang penting ianya bersifat eksklusif
dan anda tak perlu bersesak-sesak dalam dewan yang ramai.


kursus spa bergerak
Kami akan bekalkan kit spa dalam kotak TWB yang comel dan eksklusif tu.


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Welcome to TWB :)


Hubungi :

kursus spa bergerak



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa



Terima Kasih

11 December 2017

Kursus Spa Bergerak Termurah di Malaysia - The Walking Beauty

Assalamualaikum. Selamat sejahtera semua 😊

Hari ni saya sangat berbesar hati, sangat gembira nak kongsi dengan anda satu peluang bisnes yang sangat trending sekarang iaitu..

Bisnes Spa Bergerak!

Kenapa saya kata ianya trending? Ini buktinya.

Perasmian Putti Mobil Spa

3 hari lalu, iaitu pada 8 Disember 2017, Datin Seri Rosmah Mansor merasmikan satu Majlis Pelancaran Puteri Mobil Spa di PWTC, Kuala Lumpur. Berita penuh boleh baca di sini.

Bukan itu sahaja, ramai artis mahupun orang-orang yang sangat sibuk bekerja menggunakan perkhidmatan spa bergerak ni. Maklumlah, sekarang semua nak yang mudah, kan?

Dan oleh sebab ini, tertubuhlah satu projek pada tahun 2015 di bawah kelolaan Puan Ainul Shahrazad yang diberi nama THE WALKING BEAUTY (TWB).

Twb, the walking beauty
Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty

Ianya peluang yang sangat besar untuk anda mempelajari spa treatment seperti facial, face massagebody scrub (lulur), sauna, aura bath dan juga spa kaki & tangan. Lengkap untuk menghasilkan sebuah pakej pengantin. Menarik bukan?

Projek spa bergerak ini khusus kepada para WANITA  yang inginkan peluang pekerjaan yang menjamin kehidupan sehingga ke AKHIR HAYAT. In fact, ianya boleh diwarisi kepada anak anda! Wow!

Ia sesuai sama ada untuk dijadikan ‘part-time’ mahupun ‘full-time’. Terpulang pada anda. Ramai juga ahli The Walking Beauty ni yang akhirnya berhenti kerja dan menjadikan spa sebagai kerjaya sebenar dia. Termasuklah saya 😄

Dan sekarang kami menubuhkan satu team yang terdiri daripada beautician spa untuk mengadakan kursus usahawan spa bergerak yang murah dan mampu milik bagi semua para wanita. Ianya tidak terlalu mahal dan sangat berbaloi.

The walking beauty, twb

Kenapa Home Spa atau Mobile Spa?


Sebenarnya konsep spa di rumah atau spa bergerak ni adalah cara yang paling sesuai dan berpatutan bagi anda yang baru nak bertapak dalam bidang perniagaan. Ia tidak memerlukan kos yang tinggi malah ia sangat menjimatkan.


Anda juga pasti maklum, untuk mulakan bisnes spa biasa perlukan modal yang sangat tinggi. Mari kita kira secara kasar perbelanjaan asas yang diperlukan.


1. Sewa kedai : RM1500 sebulan (bergantung pada tempat. Lagi strategik tempat yang dicari, semsetinya sewa lebih mahal!)

2. Bil air & elektik : RM100 – RM200 sebulan (bergantung kepada alatan yang digunakan. Semakin besar dan powerful barangan tu, semakin tinggi la kos bil air & elektrik anda).

3. Setup kedai : RM3000 (ini anggaran. Lihat juga sejauh mana kebijaksanaan dan kerajinan anda untuk DIY)

4. Barangan spa (katil, bath tub, sauna dan lain-lain) : RM5000

5. Produk spa : RM500 (mungkin tahan selama beberapa bulan)



Dan jumlahnya sahaja dah cecah RM10k! Ini masih belum termasuk pendaftaran syarikat, legal fees dan sebagainya. Pening? Jangan bimbang. Inilah tujuan kursus spa bergerak The Walking Beauty ditubuhkan. Ianya khas untuk membantu anda merealisasikan impian anda!



Anda tak perlu pening fikir untuk keluar awal pagi, buka spa, setup spa dan menunggu seharian untuk pelanggan datang ke kedai anda. Kami berikan anda cara yang paling mudah dan paling murah.


Kursus spa bergerak, twb
Home spa yang simple tapi sangat selesa.


The walking beauty, twb
Mudah kan untuk setup spa di rumah?


Jika anda lebih suka buat spa dari rumah, anda boleh menunggu pelanggan datang ke rumah anda di samping anda sendiri boleh siapkan kerja-kerja di rumah. Anda juga boleh menjaga anak sendiri.



Dan jika anda memilih untuk menjalankan spa bergerak, cuma perlu keluar apabila ada janji temu dengan pelanggan. Masa yang lain, anda bebas buat kerja lain.



Pendek kata semuanya bergerak di dalam kediaman sahaja. Bukan sahaja mudah malah ia sangat menjimatkan. Malah ia juga sangat memudahkan pelanggan anda. Mereka tak perlu susah-susah menghadap trafik dan mencari parking. Segalanya tersedia di depan mata 😄



The walking beauty, twb
Buat spa di mana-mana sahaja

Kita sedia maklum, zaman sekarang, orang berlumba-lumba dan sangat sibuk. Mereka tak sempat nak pergi ke kedai spa. Maka itulah tawaran kita. Spa bergerak yang boleh terus datang ke rumah mereka, tanpa mereka perlu pening-pening mencari masa dan peluang.



Sebab itu, saya sangat yakin dan percaya, spa di rumah dan spa bergerak ni boleh membantu anda keluar daripada kemelut kemiskinan dan kesempitan yang anda sedang alami sekarang. Percayalah.


Di sini saya lampirkan satu artikel mengenai 7 tips yang mesti dikuasai sebelum memulakan sesuatu perniagaan.


Baca dan hadamkan.


Apa yang bakal anda pelajari dengan menyertai Kursus Usahawan Spa “The Walking Beauty”?


Melalui  Projek Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty, peserta akan didedahkan dengan cara bagaimana untuk mereka mulakan perniagaan spa bermula daripada perkara paling asas sehingga mereka mampu menjana pendapatan 4-5 angka sebulan. Dan paling seronok, ianya hanya DARI RUMAH!


Malah, peserta juga akan diajar bagaimana menjana pendapatan sehingga boleh buat duit SETIAP HARI dan berpeluang mendapat Recurring Income (pendapatan berulang-ulang) sesuai dengan ilmu yang mereka pelajari dan usaha mereka untuk dapatkannya.


Latihan spa yang akan diberikan kepada peserta adalah meliputi 6 treatment iaitu:

1. Facial
2. Face massage
3. Lulur (Body scrub)
4. Sauna Herba
5. Mandian Aura Bunga
6. Spa Kaki & Tangan


Dan bukan itu sahaja. Peralatan asas untuk memulakan spa akan diberikan kepada peserta. Sebaik sahaja latihan selesai, peserta akan terus mendapat sijil yang berdaftar di bawah SSM.

The walking beauty, twb
Nampak kotak cantik tu? Dalam tu ada trial kit special

Peserta juga berpeluang untuk menyertai LAWATAN KE LUAR NEGARA anjuran The Walking Beauty dan akan dimasukkan ke dalam support group yang sangat meriah dengan ilmu, perkongsian dan pertanyaan masalah. Jadi anda tidak perlu risau kerana anda tidak berseorangan.



Siapa yang patut sertai Projek SPA “The Walking Beauty”?


Ada 8 golongan sasaran yang PATUT menyertai projek ini:
1.    Wanita yang berhasrat memiliki Spa sendiri

2.    Mereka yang berminat dengan perniagaan SPA tetapi tiada modal yang besar

3.    Mereka yang ingin menjalankan perniagaan dari rumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang hendak dijalankan

4.    Mereka yang bekerja full-time dan ingin memulakan perniagaan dari rumah secara part-time

5.    Para surirumah yang sedang mencari perniagaan yang boleh dijalankan dari rumah secara sampingan

6.    Para graduan yang masih menganggur dan ingin mencari duit untuk meneruskan kehidupan

7.    Pelajar IPT yang ingin menjalankan perniagaan sampingan untuk menampung duit poket di kolej

8.    Atau pengusaha SPA sendiri yang dibelenggu dengan hutang dek kerana tiada/kurang pelanggan dan terpaksa membayar sewa kedai yang tinggi



Mengapa perniagaan SPA Tanpa Kedai adalah Bisnes yang sangat menguntungkan?


1.    Permintaan untuk HOME SPA yang sedang meningkat pada masa kini

2.    Boleh dijalankan di mana-mana walaupun ketika sedang bercuti

3.    Tiada risiko untuk bankrup kerana modalnya sangat kecil

4.    Tidak perlu berhutang atau membuat loan dengan bank untuk membuka kedai dan membeli peralatan SPA

5.    Boleh dimulakan secara sambilan pada hujung minggu

6.    Bisnes ini mudah dibina, fleksibel dan risiko untuk gagal yang rendah (amat sesuai buat wanita yang sudah mempunyai anak dan keluarga)

7.    Hasil keuntungan lebih besar kerana tidak perlu sewa kedai dan upah pekerja



Apa kata mereka yang sertai kursus spa bergerak The Walking Beauty?


Alhamdulillah, dalam 3 tahun pertama sejak Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty ditubuhkan, beratus-ratus beautician spa telah dilahirkan di seluruh Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.

Dan yang lebih menarik, ia juga telah sampai ke Singapura, Dubai dan Australia. Ke mana kaki ahli The Walking Beauty dijejak, di situ jugalah akan lahir lebih ramai beautician spa.

Peserta Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty juga terdiri daripada pelbagai latar belakang. Ada yang bekerja sebagai jurutera, jururawat, planner, guru, akauntan, pegawai bank dan macam-macam lagi. Tak kurang juga ada yang menjadi suri rumah tangga, malah tak kurang juga pelajar IPT. Sangat hebat mereka mengambil peluang yang ada.

Di sini saya lampirkan beberapa testimoni daripada mereka yag dah sertai Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty. Mari kita baca apa kata mereka.
The walking beauty, twb, review
Pelanggan pun puas hati.

The walking beauty, twb, review
Siapa tak suka kalau ia natural produk kan.

The walking beauty, twb, review
Duit gaji bulanan tidak berusik

The walking beauty, twb, review
Berhenti kerja dengan senang hati.

The walking beauty, twb, review
Sememangnya modal sangat minima!

The walking beauty, twb, review
Hujung minggu sahaja boleh dapat ratus-ratus

The walking beauty, twb, review
Rezeki pertama sehari selepas training. Mudahnya.

The walking beauty, twb, review
2 jam je dah dapat hampir RM200

The walking beauty, twb, review
Semua orang suka cantik

The walking beauty, twb, review
Hanya 3 hari! Dah dapat cover duit modal.

The walking beauty, twb, review
RM240 untuk facial 4 orang dalam masa 2 hari.

The walking beauty, twb, review
Feedback daripada suri rumah

SubhanAllah, seronok kan? Kami lebih seronok bila dapat bantu orang ramai keluar daripada kesempitan hidup yang dihadapi. Boleh nampak perubahan hidup mereka. Kalau dulu cukup bulan je poket kering, sekarang bila-bila pun ada.Malah ia boleh tampung perbelanjaan lain yang diperlukan saat terdesak.

Ada surirumah yang berjaya dapat RM990 dalam masa 4 hari. Berkat kesungguhan dan usaha yag ditunjukkan. Ada juga yang menggunakan duit spa sebanyak RM2000 untuk menampung majlis perkahwinan. SubhanAllah. Tiada yang lebih indah selain daripada dapat membantu orang yang memerlukan.


Kelebihan dan Keseronokan menjadi sebahagian daripada Beautician Spa “The Walking Beauty”



1. Bimbingan dan networking terbaik yang pernah saya jumpa! Setiap permasalahan, pasti kami sama-sama bincang dan atasi. Setiap ilmu baru yang kami dapat, kami kongsi dalam group. Setiap hari, pasti ada motivasi daripada pengasas kita.


Terbaru, demi menimbulkan rasa seronok dan keterujaan pada bisnes sendiri, satu contest diadakan. Iaitu “SOHO Contest TWB”.



Dan hasilnya,


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review


The walking beauty, twb, review



Cantik kan? Kajian mengatakan tempat kerja kita mempengaruhi produktiviti. Betul kan


Dan sememangnya support group ni sangat penting tau. Biasanya bila kita buat soang-sorang, bila ada ujian sikit kita akan cepat putus asa. Rasa lemah. Tapi dengan support group, masing-masing tolong berikan semangat dan penyelesaian.


Tiada yang mustahil.



2. Satu perkara yang ahli Kursus Spa Bergerak The Walking Beauty gemar lakukan sepanjang tahun iaitu.. MELANCONG!

Untuk pengetahuan anda, sejak The Walking Beauty ditubuhkan pada tahun 2015, setiap tahun kami telah buat penggambaran video di luar negara!


Nak bawa anak? Tiada masalah 😄


Nak tengok gambar kami melancong?


The walking beauty, twb, review
2016 di Perth Australia

The walking beauty, twb, review
2017 di Maldives!

The walking beauty, twb, review
2017 di Maldives!

Dan insyaAllah.. 2018 kami akan ke Paris!


Jika anda gemar melancong dan puaskan hati sendiri dengan sesuatu yang anda suka, ianya ada dalam The Walking Beauty!


Kita dah tak perlu bimbang pasal kos. Kos minima, terbaik! Hehe. Pengasas the walking beauty merupakan seorang wanita high class yang sangat suka melancong. Jadi beliau banyak tahu cara yang menjimatkan, melancong dengan jimat.


Bayangkan perbelanjaan ke Maldives pada tahun ini Cuma menelan belanja RM1600 all-in! Termasuk tiket kapal terbang, penginapan dan semuanya. Kalau pergi sendiri agak-agak boleh dapat tak harga tu?


Dan kebanyakannya memang gunakan pendapatan bisnes spa mereka je. Tak perlu fikir nak cekau duit lain dah.


Dan sekali lagi saya nak beritahu. Pada tahun 2018, kita akan ke Paris!

The walking beauty , twb,


Promosi Pakej Kursus Usahawan Spa “The Walking Beauty” pada bulan Disember 2017


Di dalam Pakej Spa bulan Disember ini, anda bakal mempelajari 5 courses :

1.    Facial + Face Massage
2.    Body scrub
3.    Sauna
4.    Aura bath
5.    Foot & hand spa

Anda juga akan mendapat :

1.    Sijil
2.    Trial kit spa
3.    Access ke Group Support
4.    Produk kecantikan

Kesemua ini hanya dengan RM 999. Percayalah. Ini yuran kebijaksanaan anda.


Jika anda survey di luar, 5 courses ni mencecah RM2500. Di sini anda dah jimat RM1501 tau!


Dan promosi ini akan berakhir bulan ini sahaja! Jan 2018, harga baru akan diperkenalkan.


Masih ragu-ragu? Buang ia jauh-jauh. Tetapkan dalam hati,


“AKU AKAN BERJAYA JADI JUTAWAN SPA THE WALKING BEAUTY!”


Hubungi :




Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spa
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa






Terima Kasih

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH