Pages - Menu

16 November 2017

17 idea susun atur HOME SPA yang menarik!

Selamat malam semua. Okay malam ni kita santai-santai. Kita usha beberapa idea untuk set up spa di rumah tanpa menggunakan kos yang banyak.



Gunakan apa yang ada je dah cukup untuk buatkan spa kita nampak menarik. Cuma tambah sikit kekreatifan untuk serlahkan lagi bilik spa kita tu ok.




Mari kita lihat dulu beberapa idea yang saya dapat daripada internet.




1. Hiasan bilik spa berkonsepkan tradisional atau kampung.

the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Menarik kan? Minimalis yang tenang. Sumber 


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Bagi yang mempunyai ruang kecil, ini idea yang menarik. Sumber


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Penggunaan kain battik menyerlahkan lagi konspe traditional. Sumber


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Jika ruangan anda cukup besar, satukan sahaja tempat untuk sauna dan mandian susu. Sumber


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Pencahayaan yang baik juga memainkan peranan. Sumber




2. Hiasan bilik spa yang berkonsepkan moden



the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Jika ruang bilik spa anda luas, idea ini menarik untuk ditiru. Sumber


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Tiada katil? Tak perlu risau. Asalkan ada tilam, itu sudah memadai.


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Idea untuk ruangan minimalis. Sumber

the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Idea dari sebuah spa di Bangkok, Thailand. Sumber 


3. Hiasan bilik spa yang sangat mudah ala The Walking Beauty (TWB)


Di sini saya kongsikan beberapa idea daripada ahli The Walking Beauty (TWB) yang menggunakan apa sahaja perlatan dan hiasan yang ada, tanpa perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk wujudkan bilik spa di rumah masing-masing.



the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Simple kan?

the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Tak perlu keluarkan duit yang banyak untuk ini.


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Katil besar? Lagi mudah dalam kes pelanggan yang ramai.


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Kemas itu cantik :)


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Gunakan apa yang ada.


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Di ruang tamu juga boleh :)


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Pemilihan warna juga memainkan peranan penting.


the walking beauty, twb, kursus spa, kursus kecantikan
Ruang bilik yang kecil.

Mudah kan? Sebenarnya inilah konsep yang kami terapkan pada ahli The Walking Beauty (TWB). Gunakan apa yang ada. Tidak perlu tunggu semuanya sempurna untuk memulakan spa anda. 



Hakikatnya, anda boleh gunakan apa sahaja yang ada di rumah anda untuk menjadikan spa anda kelihatan menarik. Masih kurang berpuas hati? Cari sahaja barang di Mr.Diy atau kedai serbaneka RM2.12. Pasti banyak yang kita boleh gunakan.



Jom saya belanja satu video untuk anda semua. Selamat menonton :)





Untuk melihat testimoni, klik di sini.


Jika ingin tahu lebih lanjut mengenai kursus spa The Walking Beauty, klik di sini.


Untuk mengetahui pakej terbaru, klik di sini.



Untuk menyertai kursus spa The Walking Beauty (TWB) kami, boleh klik pada butang whatsapp di bawah.









Hubungi :



Puan Shasratul Ameerah binti Kamaruddin
Ahli dan Pelatih Kursus The Walking Beauty (TWB)
Pemilik dan Pengusaha Ee Beauty Spa
+6010-2888494
FB : Shasratul Ameerah
FB PAGE : Ee Beauty Spa - Home & Mobile Spahttps://www.facebook.com/eebeautyspa/
IG : eebeautyspa


Carian :

Kursus spa bergerak
Kursus spa
Kursus spa Kuantan
Kursus spa Terengganu
Kursus kecantikan
Kursus spa perkahwinan
Pakej spa perkahwinan
Bina spa bergerak
Spa bergerak
Mobile spa
Home spa
How to set up home spa



Terima Kasih

No comments:

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH