Pages - Menu

10 November 2014

8 Manfaat Omega Guard Shaklee Yang Perlu Kita Tahu

omega guard shaklee
Omega Guard Shaklee merupakan suplemen minyak ikan terbaik (Klik di sini untuk dapatkan maklumat lebih lanjut) dan ia sangat sesuai untuk seisi keluarga. Omega ni boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehinggalah kepada golongan atok nenek kita.

Penting ke Omega-3 ni?


Yes, sangat penting. Asid lemak Omega-3 mengandungi EPA dan DHA yang penting untuk perkembangan otak. Tapi, badan kita tak boleh nak hasilkan asid lemak Omega-3 ni. Kita hanya dapat asid lemak Omega-3 daripada sumber makanan atau suplemen sahaja.


Kenapa Omega Guard Shaklee?

Ramai yang tanya, apa bestnya Omega Guard Shaklee? Kan banyak lagi suplemen yang mempunyai asid lemak Omega-3? Betul, banyak suplemen yang menyediakan asid lemak Omega-3 ni. Tapi kenapa Omega Guard Shaklee menjadi pilihan hati?


Sebab minyak ikan Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia, dan ia mengandungi kesemua 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

Untuk penerangan lebih lanjut, sila klik di sini.

8 manfaat Omega Guard Shaklee

Antara manfaat yang boleh didapati dalam minyak ikan Omega Guard Shaklee adalah :

1. Sangat bagus untuk perkembangan minda dan otak. 




   Khasiat DHA yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee sangat penting untuk perkembangan otak
   kita apatah lagi bayi. Oleh itu, Omega Guard sangat disarankan kepada ibu mengandung
   dan ibu menyusu. Supaya bayi mendapat asid lemak omega-3 dengan kadar yang mencukupi.
   Bila anak dah cecah umur setahun, Omega Guard boleh dicampur ke dalam makanan anak.

2. Baik untuk memori dan fokus


    Sangat sesuai untuk mereka yang kurang fokus dan mudah lupa. Disarankan kepada pelajar. Saya
 sendiri dah rasai perbezaan. Kalau dulu, asyik lupa je mana letak barang-barang penting. Sekarang
    alhamdulillah, ingatan dah makin tajam. tak macam dulu lagi :)

3. Menyokong kesihatan kardiovaskular




Asid lemak Omega-3 sangat penting untuk memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan yang sihat dan tak tersumbat. Omega Guard Shaklee membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan. Which means, ia akan merendahkan risiko penyakit jantung atau strok.

4. Mengawal paras kolesterol


Omega Guard membantu melawan kolesterol jahat (LDL) dan akan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. (Klik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kolesterol). Ia akan mengurangkan kandungan kolesterol jahat (LDL) dan meningkatkan kandungan kolesterol baik (HDL).


5. Mengurangkan gejala asthma


Omega-3 amat baik untuk menghalang radang kerana ia bersifat anti-radang. Oleh sebab itu, secara tidak langsung, minyak ikan Omega Guard akan mengurangkan gejala selesema, asthma ataupun radang paru-paru.


6. Mengurangkan sakit sendi


Banyak kajian menunjukkan suplemen minyak ikan yang mengandungi EPA dan DHA amat bermanfaat untuk mengurangkan keradangan pada sendi dan kekebasan. Ia juga membantu dalam merawat penyakit rheumatoid arthritis.


7. Menguraikan lemak


Omega Guard membantu mencegah pengumpulan lemak dan boleh mengelakkan masalah obesiti.


8. Memelihara kesihatan kulit


Omega Guard membantu melicinkan kulit dan membaiki masalah kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain masalah alahan kulit.


Wow! Banyak kan manfaat Omega Guard Shaklee? Serius rugi kalau tak cuba. Tambah lagi Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada ikan laut dalam, jadi insyaAllah bebas daripada pencemaran air laut. Susah nak cari produk yang dihasilkan secara semulajadi tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya. Jadi kenapa perlu tanggung risiko?

Mau cuba? Whatsapp saya sekarang untuk tawaran yang terbaik! 



P/s : Setiap pembelian melalui saya, anda layak mendapat konsultasi percuma daripada saya.
Bagi yang berminat untuk menjadi ahli, saya memberi jaminan bahawa :
1) Anda memilih rumah yang betul
2) Masuk ke dalam Whatsapp group rahsia rumah kami
3) Bantuan dan tunjuk ajar yang jitu

Untuk sebarang pembelian atau ingin mendaftar sebagai ahli, anda boleh menghubungi saya :

Ameerah
010-2888494
Instagram : eeameera
FB Page : A step for a healthy life
https://www.facebook.com/ameerah.shaklee?ref=hl


Lots of love,




Terima Kasih

No comments:

© Ameerah Zulkhairi | Template Designed By MH